Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Αποδεκτά έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα αιτήματα που εστάλησαν άμεσα χθες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την έντονη βροχόπτωση και πλέον κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το Δ.Δ. Πλάκας του Δήμου Καλαβρύτων Π.Ε. Αχαΐας.
Συγκεκριμένα, η Γ.Γ. ενέκρινε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από την Π.Δ.Ε. για τις Τοπικές Κοινότητες Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου Δ.Ε. Οινιάδων του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, των Δ.Ε. Παρακαμπυλίων, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Μακρυνειας, Αρακύνθου στον Δήμο Αγρινίου, τις Τ.Κ. Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών, Ποδογόρας, Αγριδίου, Πετσάλια, Φράγκου του Δήμου Αμφιλοχίας, τις Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου, Θεοτόκος, Χαλικίου, Κόνισκας, Διπλατάνου, Αμβρακιάς και Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου και στην Δ.Ε. Πλατάνου, Τ.Κ. Κλεπάς, Δ.Ε. Αποδοτίας, Τ.Κ. Γραμμενη Οξυά, Λευκά, Μανδρινή, Καλλονή, Κυδωνιά, Γρηγόρι, Ελατόβρυσης, Τερψιθέα, Κοκκινοχώρι, Ασπριά και Αμπελακιώτισσα και Δ.Ε. Πυλήνης στον Δήμο Ναυπακτίας.



Επιπλέον, εγκρίθηκε το αίτημα και κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάκας του Δήμου Καλαβρύτων στην Π.Ε. Αχαΐας, έπειτα από τα σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Όπως επεσήμανε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «μέλημά μας ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, και ακολούθως τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων», ενώ να σημειωθεί πως από το πρωί τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί στην Αιτωλοακαρνανία και είναι σε συνεχή επικοινωνία από προχθές με τους Δήμους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να παρέμβουν όπου χρειάζεται.