Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ξεκινά σήμερα στο Μεσολόγγι το 11ο Διεθνές Βυρωνικό Φοιτητικό Συνέδριο

Με φοιτητές και καθηγητές   πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού που βρίσκονται στο Μεσολόγγι προκειμένου να συμμετέχουν στις εργασίες του 11ου Διεθνούς Φοιτητικού Βυρωνικού Συνεδρίου, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.
Οι σύνεδροι οι οποίοι συνοδεύονταν από την πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ροδάνθη Φλώρου, καθώς επίσης και  μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου από τον κ. Γ. Αποστολάκο, ενώ ακολούθως τους υποδέχθηκε ο Ν. Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Δημ. Μπουσμπουρέλης και  οι πρόεδροι ΔΚΕΚΑΠ και ΔΕΥΑΜ Αν. Σκαρμούτσος και Γ. Καραπαπάς.




Στο καλωσόρισμά του, ο δήμαρχος της  Ιερής Πόλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «ότι το Μεσολόγγι για μια ακόμη φορά φιλοξενεί εκπροσώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού από κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου».
«Η γλώσσα του πολιτισμού άλλωστε», συνέχισε ο Νίκος Καραπάνος, «είναι κοινός τόπος συνεννόησης των λαών της γης, ο οποίος μπορεί να δώσει στο σύγχρονο κόσμο ένα πλαίσιο σκέψης,  μέσα από το οποίο οι κοινότητες των ανθρώπων είναι εφικτό να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες τους».
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, συνεχάρη την κυρία Ροδάνθη Φλώρου και την Βυρωνική Εταιρεία Ι.Π. Μεσολογγίου για την διοργάνωση του συνεδρίου, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στις εργασίες οι οποίες ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 26 Μαϊου, έχοντας ως θέμα «Ο Μπάιρον και το καλοκαίρι του 1816».