Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

"Καθημερινότητα" για το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου οι βανδαλισμοί και οι φθορές από "εξωσχολικούς;" - Ανοιχτή επιστολή του διευθυντή του σχολείου



Γράφει ο Ηλίας Γουβέλης
Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου

2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΡΑΞΗ 1η

Για χρόνια η πόλη περίμενε την ανέγερση και τη λειτουργία ενός καινούργιου  σχολείου. Το 2016 το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η πόλη απέκτησε ένα σχολείο κόσμημα εν λειτουργία. Ένα σύγχρονο σχολείο προϋπολογισμού 4.075,231,74€, προϊόν συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Δημοσίου με ποσοστά  85%-15 % αντίστοιχα. Η πόλη απέκτησε έτσι μια προίκα ανεκτίμητης  αξίας.

2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΡΑΞΗ 2η  





Τρία χρόνια μετά το υπερσύγχρονο κτίριο αποκτά βαθιές  ρυτίδες.
Τον τελευταίο δε καιρό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και συγκεκριμένη αμφίεση (όλα μαύρα), σύμφωνα με μαρτυρίες  ατόμων  που τους έχουν δει, επιδίδονται καθημερινά σε βανδαλισμούς  του χώρου χωρίς να τους ενοχλεί  κανείς. 
Το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτω είναι αποκαλυπτικό. Για όλα αυτά  όλοι  οι αρμόδιοι (Αστυνομικές αρχές, Δήμος, Δικαστικές αρχές) είναι  ενήμεροι.
Το αποτέλεσμα όμως  παραμένει  ίδιο. 
Οι φθορές οι οποίες μάλιστα απειλούν και τη ζωή των μαθητών, αφού μιλάμε μεταξύ άλλων και  για φθορές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του αυλείου  χώρου του σχολείου,  είναι καθημερινές.

Θα επιτρέψουμε αυτή η κατάντια  να συνεχιστεί;
Θα επιτρέψουμε το βίτσιο κάποιων να λειτουργεί σε βάρος του δημόσιου αγαθού;
Θα φανούμε ικανοί να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία ή όχι;
Στο κάτω-κάτω  της  γραφής  για τα παιδιά μας  πρόκειται.

Υ. Γ  Το έργο της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου είναι τεράστιο και ως  ποσό και ως αξία για την  ίδια την πόλη. Τέτοια κτίρια υψηλών προδιαγραφών  πρέπει να υιοθετούνται  και να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού  από  τις δημοτικές  αρχές  στις οποίες ανήκουν. Δεν μπορούν  να συντηρηθούν από τις  προσόδους  της σχολικής επιτροπής.