Σελίδες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Κόβουν" το σάντουιτς των εργαζομένων (20,8€ την ημέρα!!!) για να μειώσουν το έλλειμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Την αντίδραση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου προκάλεσε η απόφαση της νέας διοίκησης του ιδρύματος να σταματήσει τη χορήγηση σάντουιτς σε όσους εργαζόμενους έχουν νυχτερινή βάρδια, με πρόσχημα την περιστολή των δαπανών.
Σε δήλωσή του για το ζήτημα που έχει προκύψει, το μέλος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Παναγιώτης Νικολόπουλος σημειώνει:
«Τα κατάφερε ο νεοδιορισμένος διοικητής του νοσοκομείου μας Κος Νικολόπουλος να μειώσει το υπερβολικά μεγάλο έλλειμμα του νοσοκομείου. Συγχαρητήρια. Πως το πέτυχε αυτό; Πανεύκολο. Διαβάστε πως ο οικονομολόγος το επάγγελμα Κος διοικητής πέτυχε το ακατόρθωτο. Εδώ και ένα χρόνο περίπου μετά από πρόταση του σωματείου εργαζομένων, η προηγούμενη διοίκηση συμφώνησε να δίνεται στους νυχτερινούς εργαζόμενους
του νοσοκομείου, δέκα έξι (16) τον αριθμό, ένα σάντουιτς. Το κόστος κατά την διοίκηση είναι 1,30 ευρώ το ένα, δηλαδή μιλάμε για το υπερβολικά μεγάλο ποσό των 20,8 ευρώ την ημέρα. Και δεν θα είχε κανείς αντίρρηση φυσικά να το δεχτεί, αφού είναι παράνομο όπως λέει, αλλά αφού πρώτα ο Κος διοικητής φρόντιζε να δοθούν στους εργαζόμενους αυτά που από τον Νοέμβριο του 2008 τους χρωστάει το νοσοκομείο. Μιλάμε για δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες. Και αφού οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε τις στολές που οφείλει να τους δίνει το νοσοκομείο και αναγκάζονται να τις αγοράζουν οι ίδιοι. Την παρανομία της διοίκησης λοιπόν δεν την βλέπει ο διοικητής, που φαίνεται ότι παράνομο είναι για αυτόν ότι τον συμφέρει. Για την ιστορία να σας πω ότι σε μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, που το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, δίνεται το σάντουιτς κανονικά.
Μη ρωτήσετε τώρα τα 23 εκατομμύρια Ευρώ που είναι το χρέος του νοσοκομείου πόσα σάντουιτς έφαγαν οι εργαζόμενοι για να δημιουργηθούν. Με πρησμένο στομάχι δεν μπορώ να κάνω υπολογισμούς...
Και επειδή οι εργαζόμενοι έχουν και αξιοπρέπεια, τους απαντάμε ότι έτσι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα τέτοιες ενέργειες. Το φιλότιμο των εργαζόμενων είναι που κρατάει ανοιχτά ακόμη τα νοσοκομεία, γιατί αν επιμείνουν σ αυτά που δικαιούνται από τον νόμο, τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.»