Σελίδες

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι αποδοκιμασίες στον Χάρη Καστανίδη









Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, στο Μεσολόγγι όπου και συναντήθηκε στο διοικητήριο με φορείς της περιοχής για να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην  περιοχή εξαιτίας της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο
Κάτοικοι του Μεσολογγίου υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες τον κ. Καστανίδη, ενώ λίγο αργότερα σε κλίμα συνεχών αντεγκλήσεων προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει για την κυβερνητική αυτή απόφαση.
Ο κ. Καστανίδης επιμελώς απέφυγε να τοποθετηθεί στα επιχειρήματα που του ετέθησαν από το δήμαρχο Μεσολογγίου , Παναγιώτη Κατσούλη, τους πρώην δημάρχους Γιάννη Αναγνωστόπουλο και Γιώργο Πρεβεζάνο και από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Γιάννη Ατσαλάκη, οι οποίοι προέβαλαν τις διατυπωμένες θέσεις για το ζήτημα.
Έτσι στην τοποθέτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η απόφαση της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο δεν είναι πολιτική απόφαση αλλά «μια απόφαση που λήφθηκε κατόπιν σειράς προτάσεων και γνωμοδοτήσεων από επιτροπές του Υπουργείου….»






Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μεσολόγγι για το θέμα του Εφετείου αφού όπως ήδη σας αναφέραμε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να αιτιολογήσει την κυβερνητική απόφαση "οχυρώθηκε" πίσω από τις εισηγήσεις νομοπαρασκευαστικών επιτροπών κλπ.
Κι αυτό διότι σε κανένα σημείο δεν άρθρωσε κυριολεκτικά λέξη στα επιχειρήματα που του τέθηκαν δηλαδή της πρωτεύουσας, της χωροταξίας της περιοχής, της δικαστικής ύλης, της ιστορίας κλπ.
«Οι επιτροπές εισηγήθηκαν την έδρα του Εφετείου και έδωσα τη λύση σε ένα ζήτημα χρόνων. Καμιά συμμετοχή δεν είχα στην επιλογή της έδρας του Εφετείου» ήταν η τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη.
Μια τοποθέτηση που χωρίς αμφιβολία και στον πλέον κακόπιστο αναδεικνύει περίτρανα τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος της χώρας, αφού ακόμη και οι λιγότερο μυημένοι μπορούν να αντιληφθούν ότι ο κ. Καστανίδης μιλούσε περισσότερο "ως συνήγορος υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου για αποδεδειγμένο έγκλημα χωρίς ελαφρυντικό", παρά ως υπεύθυνος πολιτικός.
Φυσικά θα πρέπει να αναγνωριστεί στον κ. Καστανίδη το θάρρος που επέδειξε και επισκέφτηκε το Μεσολόγγι για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, όμως το γεγονός ότι τα όσα υποστήριξε δεν αντέχουν της ελάχιστης αποδοχής και η σημερινή επίσκεψη θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα απευκταίας πολιτικής συμπεριφοράς.
Αφού ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να πείσει «ότι η ίδρυση Εφετείου στο Αγρινίου δεν ήταν πολιτική απόφαση, αλλά υπηρεσιακή!!!»