Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Η μαγεία του κρασιού και η επίδρασή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας"



Το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης - Μουσείο "Διέξοδος"  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου,  με την υποστήριξη της εταιρείας "ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ", θα πραγματοποιηθεί ομιλία του οινοποιού, Ανέστη  Μπαμπατζιμόπουλου με θέμα "Η μαγεία του κρασιού και η επίδρασή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας".



Με την εκδήλωση στην οποία η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ολοκληρώνεται  η έκθεση "Άρτος, Οίνος, Έλαιον - Από την αρχαιότητα στο σήμερα" που διοργάνωσε η "Διέξοδος" στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου 2011.

Αν. Μπαμπατζιμόπουλος: «Ο σοφός, ευαίσθητος, ταπεινός και γεμάτος πάθος άνθρωπος που δημιουργεί»
Η εταιρεία «Μπαμπατζίμ» ιδρύθηκε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη. Διατηρώντας ιδιόκτητους αμπελώνες στους Δεληώνες Σιλιβρίας ασχολήθηκε με την παραγωγή οίνων για εξαγωγές και αποσταγμάτων για εγχώρια κατανάλωση. Στη νέα πατρίδα συνεχίστηκε η οικογενειακή παράδοση των αποστάξεων με την παραγωγή και διάθεση ούζου.
Από το 1971 αρχίζει μια νέα σελίδα. Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ιδρύει στις πλαγιές του όρους Βαρτίσκου τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα για να ακολουθήσει επέκταση και εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας σε έκταση 250 στρεμμάτων.



Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος δεν είναι ένας απλός οινοποιός. Είναι ένας σοφός, ευαίσθητος, ταπεινός και γεμάτος πάθος άνθρωπος που «δημιουργεί». Δεν «παράγει» κρασί και αποστάγματα αλλά εμφιαλώνει χρώματα, αρώματα, γεύσεις, μουσικές, συναισθήματα και ψιθύρους της καρδιάς.
Τα ποτά του κρύβουν ένα μεγαλείο ποιότητας. Στο οινοποιείο του στην Όσσα ο επισκέπτης γίνεται μύστης των θεϊκών δώρων του Διόνυσου που τόσο αγάπησε, χάιδεψε και κανάκεψε ο «κυρ Ανέστης» πριν  τα κλείσει σε μπουκάλι και μας  τα προσφέρει προς τέρψιν όλων των αισθήσεών μας.
Για τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο λέγεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Διόνυσου. Ένας εξωστρεφής, χειμαρρώδης και  καταιγιστικός άνθρωπος που αγορεύει και διδάσκει. Όποιος τον συναντά τροποποιεί το  πρόγραμμά του γιατί τέτοιους τύπους δεν τυχαίνει να συναντήσει κάθε μέρα.