Σελίδες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χρήστος Φαραντάτος Αρχηγός ΣΣΕ – Η αλήθεια για τη γιορτή του Πολυτεχνείου

theodore_liolios_wpΓράφει ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος
Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών
Τομέας Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Σχολής Ευελπίδων

Επέλεξα να γράψω εγώ αυτά τα κείμενα και όχι τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Όπλων διότι θεωρώ ότι η υπόθεση του Αρχηγού της ΣΣΕ και αριστούχου Έυελπι Χρήστου Φαραντάτου με αγγίζει προσωπικά ως καθηγητή του και ως άνθρωπο. Σε προηγούμενη ανάρτηση μας δώσαμε μια γενική προσέγγιση του θέματος και υποσχεθήκαμε να δώσουμε νέα στοιχεία.

Τα δημοσιεύματα κατά του Χρήστου δεν περιορίστηκαν μόνο στο άτομο του αλλά άγγιξαν και τον πατέρα του Ταξίαρχο Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος και αυτός υπήρξε σπουδαστής μου όταν ήμουν καθηγητής στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999).

Γνωρίζω και τους δύο πολύ καλά και φυσικά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για άτομαΣχολή-Ευελπίδων-σημαία-400-px1 υψηλής ευφυίας με αποδεδειγμένα δημοκρατικές πεποιθήσεις προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Μακάρι να μπορούσαν οι διάφοροι δημοκράτες που έπληξαν αυτή την οικογένεια να δουν όπως είδα εγώ τη θλίψη και την απόγνωση ενός πατέρα που βλέπει το όνομα του γιου του να διασύρεται άδικα και χωρίς δίκη. Μου είναι δύσκολο να μεταφέρω στο ψηφιακό κείμενο το αβάσταχτο ειδικό βάρος που είχαν τα δάκρυα του πατέρα του που βλέπει τον αριστούχο γιο του να χάνει τα πάντα για ένα επεισόδιο που είναι ασήμαντο και ανάξιο λόγου – ένα αστείο που διογκώθηκε και μετατράπηκε σε όπλο κατά της οικογένειας του και της Σχολής Ευελπίδων.

Οι συκοφαντίες όταν εκτοξευτούν δημοσίως είναι σαν τους κόκκους της άμμου στον άνεμο – δεν μαζεύονται και δεν ξέρεις που έχουν πέσει έλεγε ένας σοφός και στην περίπτωση μας έχει άμεση εφαρμογή.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια όλα όσα παρουσιάσαμε για την ανόητη πλάκα που έγινε για λίγα λεπτά στη ΣΣΕ μετά από μια μακρά και κουραστική παραμονή στο αμφιθέατρο (αφού όλη η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο τιμήθηκε δεόντως στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ- Αυτό ξέχασαν να το αναφέρουν οι δυσφημιστές της ΣΣΕ). Το ίδιο βράδυ ο Χρήστος κατάλαβε ότι το αστείο ήταν υπερβολικό και κάλεσε όλους τους επιλοχίες των λόχων και αφού τους ζήτησε συγνώμη για την ανοησία του να κάνει τέτοιο αστείο ζήτησε να μεταφερθεί η συγνώμη του σε όλους τους Ευέλπιδες όπως και έγινε. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να ξεχαστεί το γεγονός και να μην πάρει διαστάσεις αν δεν έσπευδε κάποιος να το διαστρεβλώσει για λόγους που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον (όταν τελειώσει η ανάκριση).
Επισημαίνουμε προς το παρόν τα εξής:

Κακώς αναφέρθηκε το όνομα του Χρήστου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Αδίστακτοι εγκληματίες και φονιάδες, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διεφθαρμένοι πολιτικοί – όλοι ανεξαιρέτως χαίρουν ανωνυμίας μέχρι το πέρας της δίκης. Ο Χρήστος έπρεπε να πληρώσει το τίμημα γιατί συμβολίζει κάτι που ενοχλεί.

Κακώς δικάστηκε και καταδικάστηκε στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ένας αριστούχος Εύελπις – Αρχηγός της ΣΣΕ χωρίς να υπάρξει η δέουσα πειθαρχική διαδικασία.

Κακώς έσπευσαν ορισμένοι να μιλήσουν για αντιδημοκρατική δράση για ένα ανυπεράσπιστο άτομο που δεσμεύεται από το στρατιωτικό κώδικα και δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια (ούτε αυτός ούτε ο πατέρας του). Αυτές οι διαδικασίες δυσφήμισης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι δημοκρατικές.

Ο αριστούχος Εύελπις και Αρχηγός της ΣΣΕ Χρήστος Φαραντάτος δεν πρέπει να γίνει έρμαιο όσων θέλουν να πλήξουν την ΣΣΕ ούτε θα γίνει όργανο αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ. Ο Χρήστος αγαπά το Στρατό και την πατρίδα και είναι τόσο ευαίσθητος που δεν θα αντέξει αυτή την αρνητική δημοσιότητα που τόσο άδικα του φόρτωσαν. Δεν πρόκειται για ένα βάναυσο και αδίστακτο χουντικό αλλά για ένα νεαρό αριστούχο στρατιωτικό επιστήμονα που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς, να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια χωρίς να ντρέπεται μπροστά στα παιδιά του για μια νεανική του ανοησία. Θα σταθούμε όλοι δίπλα του ώστε να αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπως του αξίζει. «Όλοι κάνουμε λάθη, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»

Αναδημοσίευση από το ΕΚΕΟ