Σελίδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σε ακόμη ένα Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα η ΕΠΔΟ του ΤΕΙ Μεσολογγίου

eet_big_logo

Συμμετοχή του τμήματος ΕΠΔΟ σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα σε θέματα οικονομικής σκέψης

Η συμμετοχή του εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Life Long Learning Programme επιβεβαιώνει το ερευνητικό προφίλ του προσωπικού του τμήματος ΕΠΔΟ.

Στα πλαίσια του προγράμματος Life Long Learning Programme (Erasmus Sub Programme – Multilateral Projects Action) ο Προϊστάμενος του τμήματος ΕΠΔΟ και διευθυντής του eBusiness-Lab ταξίδεψε στη Φλωρεντία όπου παραβρέθηκε σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους από τα ιδρύματα ERMES, Université Pantheon Assas, (Γαλλία), Universität de Hohenheim, (Γερμανία), University of Pisa, Department of Economic Sciences, (Ιταλία), Instituto de Cièncias Sociais de Lisboa (Πορτογαλία), Universitaea din Bucuresti (Ρουμανία), Universitat de Barcelona – Departament of Economic History (Ισπανία) και Middle East Technical University (METU) – Faculty of Economics (Τουρκία).

clip_image002Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η συμμετοχή του ΤΕΙ Μεσολογγίου στο έργο «EE-T: Economics e-Translations into and from European Languages, An Online Platform» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος του προγράμματος είναι η μελέτη της επίδρασης των κοινωνικών, οικονομικών και ιστορικών δεδομένων στη μετάφραση κειμένων οικονομικής σκέψης στη μητρική γλώσσα των κρατών που εμπλέκονται στη δράση αυτή.

Στο έργο θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο όπου ερευνητές και φοιτητές πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με τα οικονομικά και την οικονομική σχέση, αλλά και ερευνητές της ιστορίας της οικονομικής σκέψης, θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιοποιημένα ιστορικά κείμενα οικονομικής σκέψης του 18ου, 19ου και 20ου αιώνα. Στην πλατφόρμα θα υπάρχει διαθέσιμη η αρχική-βασική έκδοση αλλά και οι διαθέσιμες μεταφράσεις της στην Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ισπανική, Ιταλική, Ελληνική, Πορτογαλική, Ρουμανική και Τουρκική γλώσσα.

Το υλικό αυτό πέρα από τον ερευνητικό χαρακτήρα του, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που θα δοθεί δωρεάν στα εμπλεκόμενα ιδρύματα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει βιντεοδιαλέξεις, εκπαιδευτικές σημειώσεις και ασκήσεις που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές των ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2013.