Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

"Χωρίς φανφάρες" ανακοίνωσε την κάθοδό του ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός

Μέσα από την συνέντευξη τύπου , που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα , ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός ανακοίνωσε την κάθοδο του εκ νέου στις εκλογές του Μαΐου, πέρα από χρίσματα και στηρίξεις, απευθυνόμενος όπως είπε στους πολίτες που ενέκριναν το πρόγραμμα του και τον απολογισμό του το 2010 και ικανοποιούνται από το αποτέλεσμα της τρέχουσας θητείας του.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, στη συνέντευξη τύπου την οποία παρακολούθησε σύσσωμη η δημοτική του ομάδα, έκανε έναν γρήγορο απολογισμό στης θητείας του, ξεκινώντας από τις πολιτικές άμβλυνσης των ανισοτήτων που προκάλεσε η παρατεινόμενη κρίση και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών στον δήμο. Ακολούθησαν αναφορές στα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλους τους τομείς, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ.

Στις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη συνέχεια, ο δήμαρχος απάντησε σε μια σειρά ζητημάτων όπως το νερό, το πάρκο, τον Καλλικράτη, την υποψηφιότητα του, το μνημόνιο κλπ.






Ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με τους λογαριασμούς ύδρευσης ο δήμαρχος μίλησε για διακίνηση φημών περί δήθεν αύξησης και παρέθεσε τον λογαριασμό ύδρευσης του σπιτιού του για να δείξει πως  αύξηση έγινε το 2013 αλλά παράλληλα και μείωση θα υπάρχει το 2014, όπως αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ερωτώμενος για το ότι δεν συναντήθηκε προχθές με τον υπουργό Υποδομών που βρέθηκε στην περιοχή, είπε πως αυτή η συνάντηση δεν θα είχε κάποιο νόημα, αφού τις βασικές διεκδικήσεις του δήμου για τρία πολύ σημαντικά έργα (σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια, Αγρίνιο – Θέρμο, και ολοκλήρωση Αγρινίου – Καρπενησίου) τις έχει παραθέσει στον υπουργό, χωρίς να λάβει απάντηση.

Για τις κατηγορίες που δέχεται για την ύπαρξη και συντήρηση «συστήματος» στον Δήμο, ο κ. Μοσχολιός τόνισε με νόημα πως «.. σημασία έχει ποιοί τα λένε αυτά», και επισήμανε πως ότι έχει γίνει στο Αγρίνιο, έχει γίνει από τους δημάρχους του και τις δημοτικές αρχές , που είχαν συνέχεια, χωρίς να ανατρέπει ο ένας το έργο του άλλου. «Σεβαστήκαμε ο ένας το έργο του άλλου αν και λειτουργήσαμε κάτω από διαφορετικές εποχές και συνθήκες, από την περίοδο του αείμνηστου Στέλιου Τσιτσιμελή μέχρι σήμερα. Όλοι παρουσίασαν σημαντικό έργο και δεν υπήρχαν αναταράξεις» . Παράλληλα, φωτογραφίζοντας σαφώς τον τ. δήμαρχο Θεστιέων κ. Τραπεζιώτη , που σε πρόσφατη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε σκληρά τη δημοτική αρχή,  είπε πως δεν μπορούν να καταγγέλλουν συστήματα αυτοί που πλαισίωσαν συγκριμένες παρατάξεις στην ΤΕΔΚ ή δέχθηκαν τον ορισμό τους σε Αναπτυξιακές Εταιρείες όπως η «Τριχωνιδα»

Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός απάντησε για τον Καλλικράτη και την θέση του για το πρόγραμμα, το οποίο και αξιολόγησε θετικά, πέρα από κάποια θεσμικά θέματα, για τα οποία έχει αντιρρήσεις και ζητά βελτιώσεις η Αυτοδιοίκηση. «Εάν δεν υπήρχε ο Καλλικράτης, σήμερα οι εννέα δήμοι που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο, θα είχαν βάλει λουκέτο» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς τον Καλλικράτη να γίνουν μεγάλα έργα , όπως αυτά που εκτελούνται τώρα στα βόρεια και τα νότια του δήμου Αγρινίου (παρατριχώνια οδός, ύδρευση από το Καστράκι κλπ). Παράλληλα, «κάρφωσε» για άλλη μια φόρα τους επικριτές του λέγοντας πως καλό θα είναι αυτοί που μιλάνε για συστήματα να απαντήσουν πως και γιατί παρέδωσαν μόνο χρέη…



Ως προς το Δημοτικό πάρκο και την ανάπλαση είπε πως στις 12 Φεβρουαρίου πρόκειται να συνεδριάσει το ΣτΕ για να εκδικάσει την προσφυγή που έγινε ενώ σημείωσε πως αναμένει θετική απόφαση για τη συνέχιση του έργου. Παράλληλα παρέθεσε δυο νέα έγγραφα, το ένα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αρμόδια υπηρεσία που απαντά πως δεν ανακαλεί παλιότερη απόφαση για την εκτέλεση του έργου, ενώ  επικαλέστηκε και έγγραφο της αρμοδίας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, που επίσης απαντά ότι για την εκτέλεση του έργου δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη. 
Επισήμανε ακόμη πως «η πολιτική δεν γίνεται με προσφυγές και δικαστήρια» , με αφορμή και άλλη προσφυγή που έγινε τώρα για το Γ.Π.Σ. που πρόσφατα υπογράφτηκε, καλώντας όσους προκαλούν τέτοιες διαδικασίες να αντιληφτούν πως τελικά δεν κάνουν κακό στον Δήμαρχο αλλά στην πόλη και την κοινωνία, ειδικότερα για το πάρκο που όπως είπε, η ανάπλαση έχει την απόδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αγρινιώτων.

Για  την υποψηφιότητα του ο Παύλος Μοσχολιός είπε πως έχει γνωστή πολιτική ταυτότητα και τοποθέτηση, αλλά όπως και το 2010, που ψηφίστηκε από πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος, το  ίδιο ζητά και τώρα. «Ποτέ δεν άνοιξα μέτωπο με κανέναν πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι δεν κορόιδεψα κανένα και με ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά εφήρμοσα το πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι δημότες. Αυτό ζητώ και τώρα. Οι δημότες να επιλέξουν την γνώση την εμπειρία την πολιτική και το όραμα για τον δήμο. Έτσι πορευτήκαμε έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ακόμη πως ο δήμος λειτούργησε εφαρμόζοντας στην πράξη αντιμνημονιακές πολιτικές, χωρίς να κάνει καμιά αύξηση, χωρίς να επιτρέψει καμιά απόλυση ή διαθεσιμότητα, στεκόμενος στο πλευρό των εργαζομένων, ακολουθώντας λελογισμένη και διάφανη πολιτική.
 Επεσήμανε  ακόμη πως δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη με αποτέλεσμα ο δήμος να μην εμφανίζεται πλεονασματικός και να μην κινδυνεύουν εργαζόμενοι του, φέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα να προσλάβει έντεκα συμβούλους αλλά προσέλαβε μόλις έναν.

Στον δήμαρχο τέθηκε ακόμη το ζήτημα της επιχορήγησης του Λαογραφικού Μουσείου, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η μορφή στήριξης γιατί πλέον δεν εγκρίνεται ,ενώ επανέλαβε πως ισχύει η υπόσχεση που έδωσε για την  στέγαση του Μουσείου στο κτίριο του πρώην ΕΟΚ στην οδό Μακρή, εφόσον το κτίριο αυτό όμως ανακατασκευαστεί, μια παρέμβαση που  ο δήμος θα επιδιώξει να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ.




Εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού στη συνέντευξη τύπου για τον «Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής».

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.,
Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες τρία χρόνια από τότε που, με την εντολή του Αγρινιώτικου λαού προς εμένα προσωπικά και το συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ», κληθήκαμε να οργανώσουμε το νέο μεγάλο Δήμο που προέκυψε από την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Στα τρία χρόνια που διανύσαμε, η χώρα βίωσε και βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολεμική ιστορία της. Μια κρίση η οποία έθεσε σε δοκιμασία το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού, ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και το δικαίωμα στην εργασία.
Μια κρίση που έπληξε και πλήττει τα μεσαία στρώματα, την μικρομεσαία επιχείρηση. Που οδήγησε σε κλείσιμο πολλών εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν δυστυχώς να εφαρμόζονται, έθεσαν σε δοκιμασία και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο οικονομικός και θεσμικός στραγγαλισμός της, ανέκοψε την πορεία διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και της στέρησε σημαντικές δυνατότητες.
Η μείωση των εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ξεπέρασε το 60%, η ΣΑΤΑ μειώθηκε κατά 55 % περίπου, ενώ για το 2014 είναι μειωμένη κατά 53% σε σχέση με το 2013 . Υπήρχαν δε διαστήματα, όπως το 2012, όπου για 11 συνεχείς μήνες δεν εισέρευσε στο Δήμο ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, μιας πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμβλυνση των επιπτώσεων αυτής της άδικης και καταστροφικής για τα λαϊκά στρώματα πολιτικής. Μιας πολιτικής που ωθεί στο περιθώριο μεγάλα τμήματα του λαού μας, τα οδηγεί στην ανέχεια, ακόμη και στην αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης.
Μαζί με τους πολίτες και τους Φορείς αναπτύξαμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου και δημιουργώντας νέες.
Χίλιες τετρακόσιες οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο αριθμεί 600 δικαιούχους, το κοινωνικό οδοντιατρείο εξυπηρέτησε περισσότερα από 450 περιστατικά, ενώ στο κοινωνικό φαρμακείο εκτελέστηκαν περισσότερες από 2.220 συνταγές.
Το πλέγμα των δράσεών μας στον τομέα αυτόν συνθέτουν οι 24 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που εξυπηρετούν πλέον των 1.100 παιδιών – χωρίς τροφεία, τα πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που παρέχει υπηρεσίες σε 800 συνδημότες μας, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που εξυπηρετεί 65 άτομα, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ με αναπηρίες που εξυπηρετούν 250 και 85 άτομα αντίστοιχα, το ΚΑΠΗ όπου είναι εγγεγραμμένα 2.700 μέλη, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες σε 400 άτομα, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, το Χαμόγελο του Παιδιού, η κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων της ΕΛΕΠΑΠ και η δημοτική συγκοινωνία, που στηρίζει κυρίως τους συνδημότες μας με χαμηλά εισοδήματα.
Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι επί 6 συναπτά έτη, δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης, ενώ για το 2014 προχωρήσαμε σε μείωση 12% στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ και επεκτείναμε στο 50% το κοινωνικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ.
Η κρίση, όπως προείπα, είχε τις επιπτώσεις της και στους εργαζόμενους στο Δήμο, καθώς και την ίδιο το θεσμό της Τ.Α., με την κατάργηση αρμοδιοτήτων. Από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε σ’ αυτές τις πολιτικές, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, σε συνεργασία μαζί τους μεθοδεύσαμε τους αγώνες, που περιελάμβαναν στήριξη στις δικαστικές διεκδικήσεις, κλείσιμο του Δήμου κλπ.
Παράλληλα, δεν ασκήσαμε πολιτικές αύξησης του προσωπικού του Δήμου, ούτε και του προσωπικού μου γραφείου, γεγονός που, εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης, θα έθετε σε πιθανό κίνδυνο τις θέσεις των ήδη εργαζομένων στο Δήμο.
Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Από την πρώτη μέρα εργαστήκαμε σκληρά, οργανώσαμε σωστά το Δήμο και διαχειριστήκαμε με πλήρη διαφάνεια τα οικονομικά του, γι’ αυτό καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών.
Ασκήσαμε συνετή οικονομική πολιτική, με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ του Αγρινιώτη πολίτη και αναπτύξαμε δράσεις για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Κατορθώσαμε έτσι να έχουμε ένα Δήμο οικονομικά υγιή, που σε καμιά στιγμή δεν κινδύνευσε να βρεθεί σε αδυναμία πληρωμών.
Μειώσαμε τις ανελαστικές δαπάνες κατά 50%, τα δάνεια κατά 18,78% και τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 46%.
Η οικονομική υγεία του Δήμου και η σωστή οργάνωση των Υπηρεσιών μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο Δήμος, με το Τμήμα Αυτεπιστασίας, (Καθαριότητα – Ηλεκτροφωτισμός – Πράσινο) ήταν παντού παρών, σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια, σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων του, ακόμη και εκεί που δεν είχε αρμοδιότητες.
Διοχετεύσαμε στην αγορά, μέσω έργων και προμηθειών, περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2011-2013.
Με καθημερινό, σκληρό και διαρκή αγώνα, προωθήσαμε μέτρα και δράσεις σε όλους τους τομείς και υλοποιήσαμε σχεδόν στο σύνολό του το φιλόδοξο, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό, πρόγραμμά μας, εκτελώντας ένα πρόγραμμα έργων που ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 162 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πρόγραμμα έργων που εκτείνεται σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Δήμου και καλύπτει όλη την περιοχή αρμοδιοτήτων του Δήμου.
Επιτρέψτε μου μια σύντομη αναφορά στους βασικούς στόχους του προγράμματός μας και στη συνέχεια είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε όποια ερώτηση επιθυμείτε.
Υποσχεθήκαμε την ενίσχυση της προσπελασιμότητας στο Δήμο μας.
Με έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 16 εκ. ευρώ κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας.
Ενδεικτικά αναφέρω την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της Μακρυνείας, το δρόμο από Λεπενού προς ΧΥΤΑ, την ασφαλτόστρωση του δρόμου από Τσιλιγιανέϊκα προς Ποταμούλα Δ.Ε. Μακρυνείας, τη βασική οδική αρτηρία κατά μήκος του ρέματος Ρεμπελιά, τις παρεμβάσεις στην εσωτερική οδοποιία, τη διάνοιξη δρόμων, και την αγροτική οδοποιία.
Παράλληλα:
- Αγωνιστήκαμε για τη δημοπράτηση των 7 πρώτων χιλιομέτρων του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι.
- Διεκδικήσαμε την εκπόνηση μελετών για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, το δρόμο Αγρίνιο – Θέρμο και τη συνέχεια του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι, ώστε μα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Υποσχεθήκαμε στους Αγρινιώτες ότι θα αγωνιστούμε ώστε ο Δήμος να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται σε ένα φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον υψηλής ποιότητας.
Με έργα και δράσεις το κάνουμε πράξη.
- Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες και δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγρινίου, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δ.Ε. Θεστιέων, υλοποιούμε το έργο ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου, καθώς και το έργο ανάπλασης – ανακατασκευής περιμετρικών οδών του Πάρκου, υλοποιούμε τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου παλαιού Μύλου, υπογράψαμε και αρχίζει τις επόμενες ημέρες η κατασκευή του έργου ανάπλασης – ανακατασκευής οδών στην περιοχή Αη Βασιλιώτικα, καθώς και το έργο κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου στην περιοχή Αη Γιάννη Ριγανά, κατασκευάσαμε νέα παιδική χαρά στην οδό Καλλέργη, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την αγορά οργάνων και για άλλες παιδικές χαρές.
Επίσης,
- Ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων πόλεως Αγρινίου, Κατασκευάσαμε νέα πλατεία στον Άγιο Βλάσιο και αποπερατώσαμε την πλατεία Γαβαλούς.
- Εφαρμόζουμε, με το Τμήμα Πρασίνου, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και ανάπτυξης του πρασίνου.
Ακόμη, εντάξαμε στο πρόγραμμα Leader, την κατασκευή Υπαιθρίου Θεάτρου στη θέση «Πανόραμα – Μαυρομμάτι» Δ.Ε. Παραβόλας και τη Διαμόρφωση θέσης θέας στην τοποθεσία Αγία Μαρίνα Καμαρούλας.

Υποσχεθήκαμε τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.
Με έργα προϋπολογισμού 11.817.150 ευρώ, το κάνουμε πράξη.
Αναφέρω: Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από λίμνη Καστρακίου, προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού και διαχείριση διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου, εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια και Μεσαία Ζώνη της πόλης του Αγρινίου, επέκταση αγωγού ύδρευσης νέου νοσοκομείου (χαμηλή ζώνη) και επέκταση αγωγού ύδρευσης μέχρι οικισμό Αγ. Ιωάννη Ρηγανά, ύδρευση της Δημοτικής κοινότητας Λεπενούς, πληθώρα παρεμβάσεων στα δίκτυα ύδρευσης Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Υποσχεθήκαμε την εφαρμογή πολιτικών Περιβαλλοντικής προστασίας, ώστε ο Δήμος μας να αναδείξει και να αξιοποιήσει αυτό το τεράστιο συγκριτικό του πλεονέκτημα, που είναι το φυσικό περιβάλλον, οι λίμνες και τα νερά.
Με έργα προϋπολογισμού 80.253.963 ευρώ, το κάνουμε πράξη.
Τα έργα αποχέτευσης – διαχείρισης υγρών αποβλήτων, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ και τα αντιπλημμυρικά έργα, συνθέτουν το σύνολο των παρεμβάσεών μας στον τομέα αυτό.
- Επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός).
- Δημοπρατήσαμε τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας.
- Βαίνουν προς ολοκλήρωση τα έργα Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και κεντρικού αποχετευτικού αγωγού με αντλιοστάσια οικισμού Λεπενούς Δήμου Στράτου και δικτύου Αποχέτευσης Νεάπολης ενώ ολοκληρώθηκε το έργο Αποχέτευσης νέου Νοσοκομείου Αγρινίου.
- Εκτελείται το έργο Αποχέτευσης Αγγελοκάστρου.
- Έγινε απεμπλοκή και κατασκευάζεται το δίκτυο αποχέτευσης οικισμών Καινουργίου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων.
- Ολοκληρώθηκε η Β φάση για την επιλογή αναδόχου του έργου εγκατάσταση μηχανικής και βιομηχανικής επεξεργασίας αστικών αποβλήτων.
- Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την προμήθεια κινητού εξοπλισμού λειτουργίας του έργου ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ Ν Αιτ/νίας & ΣΜΑ Αμφιλοχίας.
- Αποκαταστήσαμε τους ΧΑΔΑ των Δημοτικών Ενοτήτων Αγγελοκάστρου, Μακρυνείας, Αρακύνθου, Θεστιέων και Παραβόλας.
- Ολοκληρώσαμε το έργο διευθέτησης στο χείμαρρο Ποταμούλας.
- Προωθήσαμε την ανακύκλωση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, τοποθετώντας 650 νέους κάδους ανακύκλωσης, και ενισχύσαμε τον εξοπλισμό μας με την απόκτηση νέου απορριμματοφόρου. Στόχος μας είναι η προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης πόρτα με πόρτα.

Κυρίες και κύριοι,
με την ολοκλήρωση των έργων που σας ανέφερα, εντός της επόμενης διετίας, ο Δήμος Αγρινίου επιλύει οριστικά όλα τα ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Με πολύ κόπο, με τεράστιο αγώνα, καταφέραμε να υπερνικήσουμε όλα τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη του τόπου μας τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας το συγκριτικό του πλεονέκτημα που είναι το περιβάλλον.

Επίσης,
Υποσχεθήκαμε την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος σχολικής στέγης.
Με έργα προϋπολογισμού 19.310.321 ευρώ, το κάνουμε πράξη.
Παραδίδεται το έργο Αποκατάστασης ζημιών από σεισμούς 2ου Δημοτικού Σχολείου, ανέγερση νέας πτέρυγας 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ανέγερση Δ.Σ. Λεπενούς, ανέγερση ολοήμερου 19ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου, αποκατάσταση Γυμνασίου Γαβαλούς, Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου και Νηπιαγωγείο Νεάπολης.

Κυρίες και κύριοι,
Το έργο μας επεκτείνεται σε όλους τους τομείς.
Παρά την έλλειψη αρμοδιοτήτων, σταθήκαμε κοντά στους αγρότες της περιοχής μας. Εφαρμόσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, και με στόχο την αναζήτηση νέων καλλιεργειών και την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, οργανώσαμε ημερίδες (Στέβια, Ελιά κλπ) και προετοιμάζουμε σειρά νέων παρεμβάσεων. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, για το επόμενο ΕΣΠΑ, όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Συγκροτήσαμε ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού, η οποία έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι η λειτουργία από τις επόμενες ημέρες ενός site για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας.
Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, δεν μειώσαμε τις δράσεις μας στον Πολιτισμό. Αντίθετα, ιδρύσαμε την Πινακοθήκη του Δήμου, ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και το έργο της μετατροπής της δημοτικής αγοράς σε χώρο πολιτισμού, προωθήσαμε την εκπόνηση μελετών για το αρχαίο Θέατρο Στράτου και την μετατροπή των καπναποθηκών Παπαπέτρου σε Μουσείο.
Επίσης, στον τομέα του αθλητισμού, ολοκληρώνεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Καστρακίου, κατασκευάστηκαν με ίδια μέσα 5 γήπεδα ποδοσφαίρου στη Γαβαλού, το Παναιτώλιο, το Καινούριο, την Παραβόλα και το Δοκίμι, ενώ επισκευάσαμε και αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ.

Αναδημοσίευση από το agrinioress.gr