Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε η διαδικασία για σχεδιασμό και υλοποίηση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Δήμο Μεσολογγίου


Με την σύσταση επιτροπής η οποία θα συντάξει τις σχετικές προτάσεις για την δημιουργία Βιωματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων  στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι σήμερα  η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος και συμμετείχαν οι Πρόεδροι Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ειρήνη Καλαμάκη και Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτριος Τσάμης, εκ μέρους του Προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ ο Αντιπρόεδρος  Θεόδωρος Μαργαρίτης  και η προϊσταμένη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου Όλγα Γιαννακογεώργου.
Τα μέλη της Επιτροπής αποτελούνται από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, τους κ.κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο, Τσάμη Δημήτριο, Κωνσταντίνο Κατσαρό (Πρόεδρο Α ΕΛΜΕ) και Μπαρμπετάκη Αντώνιο (αν. Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας) καθώς επίσης τις κυρίες Ειρήνη Καλαμάκη και Όλγα Γιαννακογεώργου.
Το περιεχόμενο των Βιωματικών Προγραμμάτων που θα επεξεργασθεί η επιτροπή είναι καινοτόμο και αφορά τομείς όπως η Ιστορία και ο Πολιτισμός ενώ απευθύνονται στους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης απ όλη την Ελλάδα.



Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η προσέλκυση ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων στους ιστορικούς και πολιτισμικούς χώρους του Δήμου, ενώ οι επεξεργασμένες προτάσεις θα υποβληθούν από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθως προς το Υπουργείο Παιδείας. Επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής έχει ορισθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου.
Σε δήλωση του ο Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι «Εκφωνώντας τον πανηγυρικό της Κυριακής των Βαΐων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανέφερε πως κάθε Ελληνόπουλο θα πρέπει να επισκεφθεί την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Πέρα από αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες, στους πρωταρχικούς στόχους μας ανήκει η διάδοση της Ιστορίας και των μηνυμάτων της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ειδικά δε στις νέες γενιές.  
Η Βιωματική Εκπαίδευση σε χώρους ιστορικούς και πολιτισμικούς, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος έτσι ώστε τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο μας. Έχει σίγουρα να τους διδάξει πολλά».