Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 192η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, πραγματοποιήθηκε η β΄ φάση της αδελφοποίησης των δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Τρίπολης.
Το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου, στο Λιμποβίσι, στον πατρογονικό τόπο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, , οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης υπέγραψαν, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Η τελετή αδελφοποίησης ξεκίνησε με δοξολογία χοροστατούντων του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, χαιρετισμοί, ομιλία του κ. Πραχαλιά και η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ανταλλαγή αναμνηστικών καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Δήμου Τρίπολης.
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο π. Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Πρεβέζης Χρήστος Μπαΐλης, καθώς και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη, τον Πρόεδρο του πνευματικού Κέντρου Αριστείδη Καββάγια, τους Αντιδημάρχους Γιάννη Μαστρανδρέου και Γιάννη Σπανό και τους Δημοτικούς Συμβούλους Νίκο Μουρκούση, Κώστα Κουτσοθόδωρο και Νίκο Τσουνάκα
Το βράδυ της ίδιας μέρας στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη η φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης και οι χορωδίες της πόλης συντρόφευσαν τους παρευρισκόμενους για δυο ώρες, σε ένα ταξίδι στη ελληνική μουσική παράδοση.
Την Κυριακή κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετείχε το χορευτικό του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το οποίο καταχειροκροτήθηκε για την άψογη εμφάνιση του. Το βράδυ της ίδιας μέρας το χορευτικά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα της περιοχής του Μεσολογγίου στην κεντρική πλατεία Τρίπολης.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ανέφερε:
«Δίχως τον επαναστατημένο Μωριά και την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς από το ¨γέρο του Μωριά¨, δεν θα υπήρχε η επανάσταση του 1821. Δίχως όμως το επαναστατημένο Μεσολόγγι, που άντεξε επί μακρόν της διαδοχικές πολιορκίες των Οθωμανών, θα έσβηνε η επανάσταση του Μωριά. Η σημερινή αδελφοποίηση εκπέμπει μηνύματα αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αποτελεί όμως και το εφαλτήριο για να ξεκινήσουμε τη συγκρότηση ενός ΄΄ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ΄΄ στη χώρα μας, πόλεων που είχαν καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 και τη διαμόρφωση του σύγχρονου νεοελληνικού έθνους – κράτους. Ήδη οι τρεις πρώτοι Δήμοι του Δικτύου είμαστε εδώ. Μεσολόγγι – Τρίπολη – Πρέβεζα (λογω του Ζαλόγγου) στις επόμενες γιορτές εξόδου στο Μεσολόγγι, θα υπογράψουμε την ιδρυτική του διακήρυξη. Γιατί αυτοί οι ιστορικοί τόποι πρέπει να τύχουν διαφορετικής προσέγγισης από την ελληνική πολιτεία, για τα μηνύματα που μπορούν να εκπέμψουν και σήμερα για ολάκερο το Έθνος».