Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το λεύκωμα "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ"


Για το λεύκωμα "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ" μίλησαν οι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας
Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος»: «Μεσολόγγι – Ιερή Πόλη».
Πρόκειται για το δερματόδετο πολυτελές λεύκωμα των 200 σελίδων που απαρτίζεται από 45 κεφάλαια, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η διαδρομή στο χρόνο του Μεσολογγίου  από την ίδρυση του στο τέλος της Αναγέννησης μέχρι τις μέρες μας, χωρίς να παραβλέπονται και οι αρχαιότητες που περικλείουν την πόλη.
Για την έκδοση μίλησαν οι δήμαρχοι Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, Ακτίου – Βόνιτσας, Νίκος Σολδάτος, Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, η αντιδήμαρχος Ξηρομέρου, Κωνσταντίνα Κουμανδράκη – Σαμαρά, ενώ λόγω κωλλύματος δεν συμμετείχε στην παρουσίαση όπως είχε προγραμματιστεί ο δήμαρχος Θέρμου, Θεόδωρος Πορφύρης. Το συντονισμό των ομιλιών έκανε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Πάικος.



Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Κατσούλης καλωσόρισε τους συναδέλφους του και
ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τη δημιουργία διεθνούς δικτύου ιστορικών πόλεων
Οι πρώην δήμαρχοι Μεσολογγίου, Γ. Πρεβεζάνος και Γ. Αναγνωστόπουλος, ο υπ. βουλευτής της ΝΔ, Ν. Καραπάνος και ο πρόεδρος της ΔΚ Μεσολογγίου Σ. Παπαδημητρόπουλος 
Των ομιλιών προηγήθηκαν σύντομες ομιλίες από τον ιδρυτή της «Διεξόδου», Νίκο Κορδόση και το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη.
Από όλους τους ομιλητές υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα και συμβολή της έκδοσης για τη διατήρηση και διάσωση της ιστορικής μνήμης και τονίστηκε η επιστημονική αρτιότητα των κειμένων του λευκώματος.
Το λεύκωμα διατίθενται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στο πωλητήριο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι.