Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Αναστάσης Πεπονής: "Να αποφασίσει επιτέλους η Πολιτεία αν το Μεσολόγγι θα ΕΙΝΑΙ ή θα ...λέγεται Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας"

«Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα... λέγεται ή θα ΕΙΝΑΙ η Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας» μ’ αυτή τη φράση ο Αναστάσης Πεπονής έκλεισε την σύντομη ομιλία του στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή του, από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στο Μεσολόγγι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Στην εκδήλωση μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του πολιτικού Αναστάση Πεπονή, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, οι βουλευτές και πρώην Υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος και Χρίστος Βερελής, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής και η συγγραφέας Ακακία Κορδόση.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα του τιμώμενου, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές σε επιμέρους τομείς της πολύπλευρης και πολύχρονης πολίτικης του διαδρομής. Μια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από Ήθος και Εντιμότητα.
Μια πολιτική διαδρομή που ξεκίνησε από την Αντίσταση συνεχίσθηκε τη δεκαετία του ’60 διευθύνοντας το ΕΙΡ (σημερινή ΕΡΤ) με απόλυτη αντικειμενικότητα και κορυφώνεται τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αναλαμβάνοντας καίρια κυβερνητικά πόστα στα οποία και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.
Τρία ήταν τα κυριότερα σημεία των πολιτικών πρωτοβουλιών του: Η Συνταγματική Αναθεώρηση του 1985, η Σύναψη Ενεργειακής Συνεργασίας με τη Ρωσία και ο γνωστός «Νόμος Πεπονή» για διορισμό στο δημόσιο με αντικειμενικά κριτήρια.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αιτωλικού, Οινιάδων και Παραβόλας Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Παύλος Μοσχολιός, Νίκος Γαλάνης, Αντώνης Αλετράς και Βασίλης Καπέρδας, ο πανοσιολογιότατος Επιφάνιος Καραγιώργος, ο γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ν. Σερέτης, ο Διοικητής του 2/39Σ.Ε. Θύμιος Σώκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Πέτρος Κατσάδας, οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Πάνος Κουρουμπλής, Γιάννης Βαϊνάς και Γιάννης Χαρδαλιάς, ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν τα SUPER MARKET "ΥΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΟΥΡΚΑ"