Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«ΑΛΑΣ – Σηματωρός της Ιστορίας»: Έκθεση με δημιουργίες του Βαγγέλη Ρόμπολα στη Ναύπακτο

Έκθεση με δημιουργίες του Βαγγέλη Ρόμπολα πραγματοποιεί η «Διέξοδος» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας στη Ναύπακτο

 

Μια πρωτότυπη έκθεση με τον τίτλο «ΑΛΑΣ – Σηματωρός της Ιστορίας» του εικαστικού Βαγγέλη Ρόμπολα που περιλαμβάνει δημιουργίες από αλάτι της Άσπρης και Μαύρης Αλυκής του Μεσολογγίου εγκαινιάζεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ στο Φετιχιέ Τζαμί της Ναυπάκτου.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων & Λευκάδος και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» του οποίου ο καλλιτέχνης είναι ο εικαστικός του επιμελητής.

Το Φετιγιέ Τζαμί σκοπίμως επιλέχτηκε από τους συνδιοργανωτές ενόψει του γεγονότος ότι την εποχή της Ενετοκρατίας ο χώρος αυτός λειτουργούσε ως αλαταποθήκη.

Έτσι λοιπόν, καθώς η «ιστορία κύκλους κάνει…» ήλθε ο χρόνος όχι για την φύλαξη αυτού του «λευκού θησαυρού» αλλά για την παρουσίασή του μέσω εξαιρετικών δημιουργιών του Βαγγέλη Ρόμπολα που θα εκτίθενται για διάστημα δέκα πέντε ημερών κάτω από τον θόλο του αρχαιολογικού χώρου του Φετιχιέ Τζαμί.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο Βαγγέλης Ρόμπολας, ο σεμνός ζωγράφος και δημιουργός έργων από αλάτι, είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Επί σειρά ετών εργάστηκε σαν καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων σε Τεχνικά Λύκεια και Ι.Ε.Κ

Από το 1981 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και από 2010 Εικαστικός Επιμελητής του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό ενώ έχει σχεδιάσει ή επιμεληθεί εκθέσεις τρίτων, σκηνικά θεάτρων και γλυπτά μνημεία σε μουσειακούς χώρους.