Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται Πρωθυπουργός! Αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από 10 χρόνια! Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας


Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορκίζεται πρωθυπουργός σε λίγη ώρα ύστερα από την ισχυρή εντολή του 39,85 και των 158 εδρών,  που έλαβε κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία.
Ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο  - με βάση τις δημοσκοπικές προβλέψεις αλλά και με  το πρόσφατο των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου - που επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ την τρέχουσα χρονική περίοδο, σε επίπεδο προγραμματικού λόγου.



Στα αξιοσημείωτα των χθεσινών εκλογών είναι επίσης το γεγονός όπως αναφέρθηκε του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και κυρίως η επιβεβαίωση του πρωταγωνιστικού ρόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς για τον Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να παραβλεφθεί η αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος στη Χρυσή Αυγή.
Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία για ακόμη μια φορά η τάση του εκλογικού σώματος (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ήταν ανάλογη με αυτή της επικράτειας, ενώ στη σταυροδοσία δεν υπήρξαν εκπλήξεις πλην αυτής του εκπροσώπου του ΚΚΕ καθώς τηn έδρα του κόμματος καταλαμβάνει ένας «ένστολος» ο  κ. Νίκος Παπαναστάσης που είναι απόστρατος του Στρατού Ξηράς με έντονη συνδικαλιστική δράση.
Ο Σπήλιος Λιβανός επανεκλέγεται βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 
Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία βουλευτές εκλέγονται από τη ΝΔ οι Κώστας καραγκούνης, Μαριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός, από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης, από το Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και από το ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης. (Για τη ροή της σταυροδοσίας όλων τωνυποψηφίων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)