Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Έφθασε στο Μεσολόγγι η "εκστρατεία καρδιάς"


Δεκάδες πολίτες του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής προσέρχονται από το πρωί της Δευτέρας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της «εκστρατείας καρδιάς» στην κεντρική πλατεία της πόλης για να εξετάσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους και την αρτηριακή τους πίεση, αλλά και για να μάθουν την ηλικία της καρδιάς τους, μιας και η βιολογική ηλικία δε συμβαδίζει πάντοτε με την ηλικία της καρδιάς.
Η «εκστρατεία καρδιάς» έφθασε στο Μεσολόγγι ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής της περιοδείας.
Έτσι από τις 8 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, σήμερα και αύριο 12 & 13 Νοεμβρίου, οι πολίτες του Μεσολογγίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν εντελώς δωρεάν.
Η διάρκεια της εξέτασης είναι μόλις 10 λεπτά.
Τον χώρο της «εκστρατείας καρδιάς» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τους σκοπούς του προγράμματος.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:
«Στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου του Δήμου μας, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες για ένα διήμερο να προβούν εντελώς δωρεάν σε μια δεκάλεπτη εξέταση για τα επίπεδα της χοληστερίνης τους που αποτελεί την κύρια αιτία πρόκλησης καρδιακών παθήσεων.
Θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του προγράμματος που υιοθέτησαν την πρότασή μας και επέλεξαν το Μεσολόγγι για έναν από τους σταθμούς της «εκστρατείας καρδιάς» αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της «εκστρατείας καρδιάς» για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν.
Ο προσέλευση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία και γι’ αυτό σύντομα θα προβούμε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες».