Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο του Θέρμου

yfypourgos1Δημοπρατήθηκε, αφού το καλοκαίρι, είχε υπογραφεί από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Θάνο Μωραΐτη η ένταξη του στο ΕΣΠΑ, το έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της έδρας του δήμου Θέρμου.

Πρόκειται για το έργο «Ολοκλήρωση κατασκευής τμημάτων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων έδρας δήμου Θέρμου» προϋπολογισμού 730 χιλιάδων ευρώ.

Είχε προηγηθεί επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης, με αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν ελλείψεις που είχαν παρατηρηθεί και το έργο να ολοκληρωθεί και να καταστεί λειτουργικό.

Με την ολοκλήρωση του, το Θέρμο, αποκτά ένα πλήρες αποχετευτικό δίκτυο, αφού το νέο δίκτυο θα μεταφέρει τα ακάθαρτα ύδατα στον κεντρικό αγωγό και από εκεί στον βιολογικό καθαρισμό.

Μετά την δημοπράτηση του, αναμένεται η έναρξη των εργασιών εντός του 2011 και γι αυτόν τον λόγο είναι εγγεγραμμένη για φέτος σχετική πίστωση.

«Το Θέρμο σύντομα θα αποκτήσει ένα πλήρες και λειτουργικό αποχετευτικό δίκτυο. Με την δημοπράτηση της ολοκλήρωσης των τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου, αναβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής των κατοίκων και προστατεύεται το περιβάλλον της περιοχής. Εμείς από την πλευρά μας, συνεργαζόμαστε στενά με τις δημοτικές αρχές του νομού, ώστε να ωριμάσουν έργα και μελέτες και να επιτύχουμε την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Αιτωλοακαρνανία, τονίζει σε σχετική του δήλωση ο Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.