Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Κούρεμα" οφειλών για όλους τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ προτείνει ο Γ. Βαρεμένος

Με επιστολή του στο MessolonghiNews, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Γιώργος Βαρεμένος διευκρινίζει σχετικά με την πρότασή του για "κούρεμα" των παλαιών οφειλών στη ΔΕΥΑΜ, από τους καταναλωτές της, ότι αυτή αφορά το σύνολο των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών και όχι όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας αυτούς του Αιτωλικού.
Στην επιστολή του ο κ. Βαρεμένος σημειώνει:


"Σε ανάρτησή σας, της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρεστε στη συνάντηση που είχα την ίδια μέρα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου, Νίκο Τσουνάκα, και στο αίτημα που του υπέβαλα για την απαλλαγή των καταναλωτών από τις υποχρεώσεις προηγουμένων ετών, έναντι ενός μικρού τιμήματος προσιτού και στους οικονομικά αδύναμους. 




Θέλω να διευκρινίσω ότι το αίτημά μου αυτό αφορά το σύνολο των καταναλωτών που υπάγονται στη ΔΕΥΑΜ και όχι μόνο εκείνους του Αιτωλικού, όπως αναφέρεται στον τίτλο και το κείμενο της ανάρτησής σας. Όπως γνωρίζετε, οι συσσωρευμένες εκκρεμότητες του παρελθόντος έχουν δημιουργήσει, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους που πιέζονται ασφυκτικά από την κρίση, καταστάσεις αδιεξόδου, που δεν επιτρέπουν την κανονική αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει και για την  ίδια τη ΔΕΥΑΜ. 

Με αυτό το δεδομένο, ζήτησα από τον κ. Τσουνάκα να υπάρξει ρύθμιση των προ του 2012 χρεών, με την καταβολή του ελάχιστου δυνατού ποσού, λύση που, όπως προέκυψε από τη συζήτησή μας, είναι συμβατή και με την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ανακούφιζε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και θα σήμαινε μια οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων και μια νέα αρχή στη σχέση καταναλωτών και ΔΕΥΑΜ. 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ"