Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Κακουργηματικού χαρακτήρα οι κατηγορίες στον υπάλληλο του δήμου


Δεκαπενταύγουστο στο αστυνομικό τμήμα... Για το 500κοσαρικο... Της περαίωσης του έργου
Στην ανακρίτρια Μεσολογγίου θα απολογηθεί τη Δευτέρα(18/8) για τις κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες της εκβίασης και της δωροληψίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, που του απαγγέλθηκαν χθες από την Εισαγγελέα Μεσολογγίου, υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μεσολογγίου, ο οποίος συνελήφθη χθες, για δωροληψία.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση της αστυνομίας ο κατηγορούμενος: "απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των (500) ευρώ, προκειμένου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, να περαιώσει εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε σε δημόσιο έργο και συγκεκριμένα να εκδώσει βεβαίωση περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου."

Η σύλληψη έγινε χθες το πρωί(14/8), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει, από το άτομο που προέβη στην καταγγελία, το προσημειωμένο ποσό των (500) ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στο σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Μεσολογγίου.

 



Στην ανακοίνωση της αστυνομίας υπογραμμίζεται ότι "σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει και στο παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά, για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων".

Ο κατηγορούμενος εντάχθηκε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Μεσολογγίου μετά την ενσωμάτωση της ΤΥΔΚ (τεχνική υπηρεσία δήμων και κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας) λόγω "Καλλικράτη" και ως εκ τούτου, στις αρμοδιότητες του, ήταν η επίβλεψη έργων, σε δήμους του νομού πλην του Αγρινίου.

Ανάμεσα σε αυτά που επέβλεπε ήταν έργο στο δήμο Αστακού, για το οποίο, φέρεται, να ζήτησε το ποσό των 500€, ώστε να υπογράψει τη βεβαίωση περαίωσης.