Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αποπειράθηκαν να κλέψουν κανόνια του '21 από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι


Τα κανόνια που βρίσκονται στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι φαίνεται, ότι «έβαλαν στο μάτι», οι «κυνηγοί του σιδήρου», χωρίς, ευτυχώς, να καταφέρουν να τα κλέψουν!!!
Με δεδομένο ότι δεν φυλάσσεται ο χώρος σε 24ωρη βάση ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος απευθύνει έκκληση στους διερχόμενους πολίτες από τον Κήπο των Ηρώων να προβούν σε ενημέρωση των αστυνομικών αρχών σε περίπτωση που διαπιστώσουν ύποπτες κινήσεις ή την ύπαρξη γερανοφόρου οχήματος πλησίον του τείχους των Ηρώων.
Οι άγνωστοι φαίνεται ότι προσπάθησαν να μετακινήσουν τα κανόνια αλλά λόγω του μεγάλου τους βάρους δεν μπόρεσαν τελικά να τα αφαιρέσουν από τον χώρο.
Έτσι, μετά τη διαπίστωση δολιοφθοράς από αγνώστους σε μνημεία εντός του Κήπου των Ηρώων, σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νος Γιαννόπουλος σημειώνει: 



«Κάποιοι δεν αφήνουν ούτε τους ήρωες να ησυχάσουν δείχνοντας πλήρη έλλειψη σεβασμού και προκαλώντας φθορές ακόμη και μέσα στον Κήπο των Ηρώων. Όπως μας αναφέρθηκε σήμερα Κυριακή 20-3-2016 δύο από τα κανόνια του τείχους στην πλευρά που βρίσκεται προς το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο βρέθηκαν εκτός θέσης. Βανδαλισμός ή απόπειρα κλοπής; Το βάρος και μόνο των κανονιών, μας κάνει να υποθέσουμε το δεύτερο. 
Για αυτό το λόγο σας καλούμε όλους να επαγρυπνείτε και να γνωρίζετε ότι ο Δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος επίσημος φορέας δεν πρόκειται να κάνει εργασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ή της μέρας με γερανό εξωτερικά του τείχους. Εάν αντιληφθείτε κάτι τέτοιο καλέστε άμεσα τις αστυνομικές αρχές να επιληφθούν. 
Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον. Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημιάς».