Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

12 Αυγούστου 2004. Η Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" δίνεται στην κυκλοφορία...Σαν χθες!!!




12.8.2004 - 12.8.2007


Τρία χρόνια λειτουργίας


Τρία χρόνια συνεχούς καθημερινής προσπάθειας για περισσότερες & καλύτερες υπηρεσίες, με διαρκή φροντίδα για την ασφάλεια των χρηστών.


Τρία χρόνια σταθερής συμβολής στην περιφερειακή ανάπτυξη. Τρία χρόνια μέσα στην κοινωνία, από την κοινωνία, για την κοινωνία.








Από τη Βενετιά στην Πόλη μέσω Γέφυρας
Δύο τηλεοπτικά συνεργεία του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC έπιασαν θέση σήμερα στο κατάστρωμα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» και κάτω από τους πυλώνες της, για τα γυρίσματα της σειράς ντοκυμαντέρ “FRANCESCO’S MEDITERRANEA” («Η Μεσόγειος του Φραντσέσκο»). Η σειρά δώδεκα - συνολικά - επεισοδίων καταγράφει εικόνες από την πλεύση του ιστιοφόρου “BLACK SWAN” («Μαύρος Κύκνος») από τη Βενετία ως την Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας τη ρότα των πλοίων της «γαληνοτάτης δημοκρατίας» κατά την περίοδο της μεγάλης ακμής της. Οκτώ από τα επεισόδια της σειράς, την οποία παρουσιάζει ο βραβευμένος με βραβείο BAFTA βενετσιάνος αρχιτέκτων Φραντσέσκο Ντα Μόστο, είναι αφιερωμένα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο το “BLACK SWAN” θα πλεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της θαλασσινής και παραθαλάσσιας ελληνικής επικράτειας. Το πέρασμα του σαραντάμετρου ιστιοφόρου από τη Δυτική Ελλάδα είχε ως επίκεντρο τη Γέφυρα, εστιάζοντας τόσο στην Πάτρα και τη σχέση της με την Ιταλία και τη Δύση, όσο και τη Ναύπακτο, σημείο αναφοράς της ιστορικής ναυμαχίας του 1571. Η σειρά θα προβληθεί από το BBC τον Απρίλιο του 2008 και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με τις αρμόδιες κρατικές αρχές για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.