Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος ο Καραμανλής;


Κίνηση «ματ» που ανατρέπει το πολιτικό κλίμα στο νομό

Ως «κίνηση ματ» που αναμένεται να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να θεωρηθεί η πληροφορία για απόφαση του Πρωθυπουργού να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανίας.
Μάλιστα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το νομό το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου κατά την οποία εκτός των άλλων θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο.
Η είδηση για την υποψηφιότητα Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία έγινε γνωστή πριν από λίγο και στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν πολύ καλά τις διεργασίες που συντελούνται στην κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών της Ν.Δ., δεν την διέψευσαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι προφανές ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για το κυβερνών κόμμα στην Αιτωλοακαρνανία και πλέον όλα τα στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο όχι μόνο για οριακή πρωτιά στο νομό, αλλά για καθαρή νίκη στα επίπεδα του 2004.
Στην δημιουργία αυτού του θετικού κλίματος στους κόλπους της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία συνετέλεσε επίσης και η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιας και στην εκλογική λίστα δεν περιλαμβάνεται κάποιο νέο δυνατό όνομα και κυρίως για το λόγω του ότι, οι νέοι υποψήφιοι δεν διαθέτουν την απαραίτητη αναγνωσιμότητα στην τοπική κοινωνία.
Χαρακτηριστικά στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μας είπε: «παίζουμε με έξι παίκτες εναντίον δώδεκα και χάνουμε ένα δικό μας παιγνίδι»…
Όσον αφορά τέλος την λίστα της Ν.Δ. εκτός απροόπτου αυτή θα έχει ως εξής:
Καραμανλής Κώστας
Αλεξόπουλος Γιώργος
Αγγελόπουλος Νίκος
Καραγκούνης Ανδρέας
Κατσακιώρης Νίκος
Κωστόπουλος Απόστολος
Λιβανός Σπήλιος
Μαγγίνας Βασίλειος
Μοσχανδρέου Χρήστος
Σαλμάς Μάριος
Σταμάτης Δημήτρης