Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Θλίψη στο Μεσολόγγι για το χαμό του οφθαλμιάτρου Π. Πάικου

Καλό ταξίδι Πετρολιά!

Σε πάνδημο κλίμα έγινε χθες στην Αθήνα, η κηδεία του εξαίρετου Μεσολογγίτη οφθαλμιάτρου Πετρολιά Πάικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ύστερα από σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο.
Το άκουσμα του θανάτου του, το πρωί της Κυριακής σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, αφού ο Πετρολιάς ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς του, με την πόλη που μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.
Ως γιατρός, πάντα με προθυμία στεκόταν αρωγός στην περίθαλψη εκατοντάδων περιστατικών σε μικρά κυρίως παιδιά, αφού είχε ειδίκευση στην παιδική οφθαλμοχειρουργική. Άλλωστε μέχρι και το τέλος, ήταν διευθυντής στην οφθαλμολογική του "Παίδων Αγία Σοφία".



Ο αείμνηστος Πετρολιάς μιλά για τον φίλο του Ηλία Πασσίση  
κατά την  τελετή  ονοματοθεσίας  και  αποκαλυπτηρίων  της προτομής του πρόωρα χαμένου  ζωγράφου.
Από το πρωί της Κυριακής θα τα λένε από κοντά στη "γειτονιά των Αγγέλων".... 
Όσον αφορά το Μεσολόγγι πέρα της παθολογικής του αγάπης για τον τόπο και τους ανθρώπους είχε καταβάλει προσπάθειες για την ανάδειξή του σε τουριστικό προορισμό με τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και ημερίδων, με πολυάριθμη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, ακόμη και από το εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση για την παροχή ιατρικής βοήθειας στα παιδιά της Αιθιοπίας, μέσω του «Συλλόγου Φίλων των Παιδιών της Αιθιοπίας» (Διαβάστε εδώ).
Ως MessolonghiNews εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του αείμνηστου Πετρολιά.