Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κλείνει η ορθοπεδική στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου;


Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καθώς κάθε μέρα και κάποια υπηρεσία υποβαθμίζεται. Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και ταυτόχρονα διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Νίκος Μαρκαντώνης με επείγον έγγραφό του προς το Υπουργείο ΥΥΚΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ορατό ενδεχόμενο αναστολής της  λειτουργίας της κλινικής μετά το τέλος Αυγούστου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαρκαντώνης, ως το τέλος Αυγούστου ίσως και νωρίτερα, θα παραμείνουν μόνο δύο ορθοπαιδικοί στην κλινική λόγω αποχωρήσεων των δύο άλλων γιατρών, ενός μόνιμου και ενός επικουρικού. Όπως γίνεται αντιληπτό  η λειτουργία της κλινικής καθίσταται επισφαλής για τους ασθενείς.



«Ζητάμε από το Υπουργείο», λέει ο κ. Μαρκαντώνης, «την άμεση πρόσληψη ενός μόνιμου γιατρού του οποίου η κρίση έχει γίνει και εκρεμεί ο διορισμός του από το ΥΥΚΑ, και εναλλακτικά την κατ εξαίρεση προκύρηξη θέσης δύο Επικουρικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα γίνει εξ αντικειμένου αναστολή της λειτουργίας της Ορθοπαιδικής Κλινικής.»
Γίνεται σαφές ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την αποχώρηση των γιατρών από το νοσοκομείο θα πρέπει σε διοικητικό επίπεδο να γίνεται «γρήγορες» ενέργειες ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία της κλινικής, που αποτελεί βασικό πυλώνα του ιδρύματος.


Με πληροφορίες από το ιστολόγιο «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ»