Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΜΑΤ, δακρυγόνα και αψιμαχίες στο κέντρο του Μεσολογγίου...

Άνδρες των ΥΜΕΤ εμποδίζουν κατοίκους από το Αιτωλικό
να προσεγγίσουν  τους  αθίγγανους  που βρισκόταν  στην  πίσω πλευρά του δικαστικού μεγάρου

Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο στο Μεσολόγγι, τόσο σήμερα Πέμπτη όσο και προχθές, αφού για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτηση και κυρίως διότι για πρώτη φορά όσοι βρέθηκαν στην περιοχή «αισθάνθηκαν» τις επιπτώσεις των χημικών που χρησιμοποιεί η αστυνομία, για τη διάλυση συγκεντρωμένου πλήθους.
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση και σήμερα, δεν έλειψαν οι αψιμαχίες  κατοίκων από το Αιτωλικό, τόσο με τις αστυνομικές δυνάμεις, όσο και με συγκεντρωμένους αθίγγανους που βρισκόταν, έξω από το δικαστικό μέγαρο για συμπαράσταση στους τέσσερις συλληφθέντες.



Αθίγγανοι με ξύλα στα χέρια "έτοιμοι".... είτε να αμυνθούν είτε να επιτεθούν...
Οι αστυνομία έκανε τρεις φορές χρήση χημικών, για να αποτρέψει τη γενικευμένη σύρραξη, που θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες καταστάσεις, μιας και ήταν πολύ μεγάλος ο όγκος των συγκεντρωμένων κατοίκων από το Αιτωλικό, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν ξύλα και φορούσαν κράνη, όπως και πολλοί τσιγγάνοι ήταν εφοδιασμένοι με σιδηρόβεργες και ξύλα.
Από τη χρήση των χημικών τραυματίστηκε ο εικονολήπτης της τηλεόρασης του Αχελώου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με αναπνευστικά προβλήματα. Την επιχείρηση της αστυνομίας για την αποτροπή της γενικευμένης σύρραξης συντόνιζε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Σιάμος.