Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Με επιτυχία το Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ στο Μεσολόγγι

Στην πρόσφατη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανάπτυξης Κανόε - Καγιάκ που έγινε στο Μεσολόγγι αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Το Σαββατοκύριακο τις  10-11 Αυγούστου 2013, διοργανώσαμε  το 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Ανάπτυξης Κανόε – Καγιάκ  Ήρεμων  Νερών στην Κλείσοβα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε- Καγιάκ.
Εφέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών. Έλαβαν μέρος 251 αθλητές από 17 σωματεία όλης της χώρας, οι οποίοι συνοδεύονταν από περίπου 300 συνοδούς – προπονητές –γονείς και φίλους. Για πρώτη φορά φέτος, αθλητικές αποστολές και επισκέπτες, κατέλυσαν στα ξενοδοχεία της πόλης, τα οποία είχαν πληρότητα 100% !! Πέραν αυτών, στο στρατόπεδο φιλοξενήθηκαν 96 αθλητές, την διοίκηση του οποίου ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Στον αγωνιστικό τομέα , πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου συμμετείχε με 11 νέους αθλητές και κατέλαβε την 14η θέση. Αναλυτικά οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα στο www.canoekayak.gr



Η καθιέρωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος συμβάλει πλέον καθοριστικά στην ανάδειξη του Λιμνοθαλασσιακού χώρου Μεσολογγίου –Αιτωλικού σε οικοτουριστικό προορισμό και  πέραν αυτού, αναδεικνύει την Λιμνοθάλασσα σε  διεθνές κωπηλατικό κέντρο.
Στα πλαίσια του πρωταθλήματος και σε συνεργασία με την Αδελφότητα Απογόνων «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι », έγινε  η δεύτερη γαιτοδρομία, η οποία θα μπορούσε να ήταν βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη, αλλά δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον.
Για να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι, οι γαιτοδρομίες, δεχθήκαμε να καθιερωθούν για να δίνουν το τοπικό χρώμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ας το προσπαθήσουμε περισσότερο !!
Στην μεγάλη αυτή  αθλητική μας  διοργάνωση παρέστησαν: Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης ,η Βουλευτής  μας Μαρία  Τριανταφύλλου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κοταντάκης, ο δημοτικός  σύμβουλος (αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων)  Κώστας Καλτσούλας και ο  πρώην  πρόεδρος του Εργατικού  Κέντρου Μεσολογγίου  Αλέκος Μαστρανδρέου.
 Για πρώτη φορά στα ναυταθλητικά μας χρονικά, παραβρέθηκε εκπρόσωπος  του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νιας.  Παρέστη ο νέος πρόεδρος Βασίλης Λουκόπουλο ,τον ευχαριστούμε εξαιρετικά
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας: Την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ «Χαρίλαος Τρικούπης» και  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου – Ναυπακτίας  η «ΕΝΩΣΗ», που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.
Ευχαριστούμε επίσης, το Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου και προσωπικά την Διοικητή Ελένη Βούρβαχη για την διευθέτηση της κυκλοφορίας, την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης με επικεφαλή τον κ. Τσιρόγλου Διονύση , την Δ.Ο.Μ.Α.Κ με τους διασώστες  Λιβιέρη Βαγγέλη, Χαβαλίνα Δημήτρη και Πρέκα  Διονύση, το ΕΚΑΒ, το ξενοδοχείο «Θεοξένια»  και ειδικά τους εθελοντές μας και τα μέλη του Ν.Ομίλου.
Με την ευκαιρία αυτή , κοινοποιούμε μια επεξεργασμένη πρόταση μας ( θα την  αναπτύξουμε εν καιρώ και αρμοδίως) που  αφορά το παραλιακό μέτωπο της Πόλης.
 Όπως γνωρίζουμε όλοι, σε αυτή την πόλη όλα τα θέματα μπαίνουν στο μπλέντερ και  κατά περίεργο τρόπο  μπλέκουμε  γενικώς τα πάντα .
 Προτείνουμε εν συντομία, το παραλιακό μέτωπο της πόλης, να αποτελέσει η Λεωφόρος Κλεισόβης. Να παραμείνει στην κυκλοφορία των οχημάτων το ένα ρεύμα , το οποίο είναι υπέρ αρκετό και  το παραλιακό ρεύμα της λεωφόρου να αναπλαστεί ώστε να δημιουργηθούν εκεί συνθήκες και υποδομές εξυπηρέτησης αθλητικών δραστηριοτήτων, ποδηλατόδρομος, χώρος περιπάτου, με φυσικές σκιές (ανάλογη δεντροφύτευση), μικρά κιόσκι για αναψυχή, σημεία έκφρασης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πώλησης τοπικών προϊόντων και προπαντός χωρίς θόρυβο.
 Η παραλιακή αυτή ζώνη, θα συνδέεται με το αλσύλλιο ανατολικά και θα αποτελέσει θαυμάσιο χώρο - σύνδεση της πόλης με το θαλάσσιο μέτωπο της, γιατί άλλο λιμάνι και άλλο παραλιακό μέτωπο!!! Όλες οι παραλιακές πόλεις, αυτά τα έχουν ξεκαθαρισμένα από καιρό.
Ας δημιουργήσουμε επιτέλους θαλάσσιο μέτωπο. Το Μεσολόγγι χρειάζεται ένα νέο οικοτουριστικό αφήγημα, το προηγούμενο και μοναδικό είναι αυτό των  «Ελευθέρων Πολιορκημένων» το οποίο άρχισε δυστυχώς να ξεθωριάζει. "