Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν πορτοκάλια στους μαθητές του Αγγελοκάστρου από παραγωγούς της περιοχής

Στο Αγγελόκαστρο πριν από μερικές μέρες, με πρωτοβουλία ορισμένων γονέων μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, ξεκίνησε μια αξιόλογη προσπάθεια. 
Απηύθυναν κάλεσμα προς τους κατοίκους του χωριού με το οποίο όχι μόνο οι γονείς αλλά και όσοι άλλοι ήθελαν, μπορούσαν να προσφέρουν δωρεάν στο σχολείο πορτοκάλια και μανταρίνια από την παραγωγή τους, προκειμένου να μοιράζονται στους μαθητές στα διαλείμματα, ως συμπλήρωμα στο πρόγευμά τους. 

Την αρχή έκαναν οι ίδιοι προσφέροντας μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φρούτων.



Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τόσο μεγάλη προσφορά, ώστε καθημερινά κάθε μαθητής να μπορεί να παίρνει δύο ή και 3 φρούτα, ενώ αυτό το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παραπάνω πρωτοβουλία είναι και το ότι πολλοί μαθητές συχνά ζητούν περισσότερα από ένα φρούτο. 
"Είναι γνωστό πλέον σε όλους το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία των παιδιών να συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινή διατροφή τους φρούτα και ειδικά εσπεριδοειδή, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. 
Στις μέρες μας όμως, κυρίως λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους σωστό πρωινό ή πρόγευμα. 
Για το λόγο αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτή η σημασία και η αξία της προσφοράς αυτής, η οποία αξίζει κάθε έπαινο και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση" σημειώνει σε δήλωσή του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Αγγελοκάστρου, Γιώργος Βουγιουκλίδης.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια πρωτοοβουλία που εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε δράση για όλα τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας εάν υπάρξει οργανωτική στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση.