Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ειδική Κάρτα Υγείας της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Τι είναι – Σε ποιους απευθύνεται - Πώς αποκτάται


Πρόκειται για ένα ειδικό συνδρομητικό πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει στους εγγεγραμμένους συνδρομητές, χρησιμοποιώντας την ειδική προσωπική κάρτα τους, να διέρχονται την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με κόστος 5€ ανά διέλευση.
Δικαίωμα εγγραφής στο πρόγραμμα έχουν νεφροπαθείς ή καρκινοπαθείς, μόνιμοι κάτοικοι των νομών Αιτωλοακαρνανίας ή Φωκίδας, οι οποίοι διέρχονται το στενό Ρίου-Αντιρρίου για να μεταβούν σε νοσοκομείο της Πάτρας για θεραπεία.
Η εγγραφή του δικαιούχου στο πρόγραμμα γίνεται  σε 2 φάσεις:



Αρχικά ο δικαιούχος θα πρέπει να στείλει ηλεκτρονικά στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (info@gefyralitourgia.gr) τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) και μία πρόσφατη φωτογραφία προδιαγραφών διαβατηρίου, προκειμένου να ετοιμασθεί η ειδική προσωπική κάρτα του.
Στη συνέχεια μετά από σχετική ειδοποίηση που θα λάβει (τηλεφωνικά ή μέσω e-mail), θα πρέπει να προσέλθει στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών για την συμπλήρωση και υπογραφή των σχετικών αιτήσεων, προσκομίζοντας παράλληλα τα ακόλουθα:
1. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίας φορολογικής δήλωσης, από το οποίο να προκύπτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας,  ΑΦΜ και ΔΟΥ.
2. Βεβαίωση υποβολής σε θεραπείες από νοσοκομείο των Πατρών.
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής και την αρχική φόρτιση του λογαριασμού του, o δικαιούχος, ως συνδρομητής πλέον,  παραλαμβάνει την ειδική προσωπική κάρτα, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύει κάθε φορά που θα διέρχεται από τον σταθμό διοδίων.
 Σε περίπτωση που ο δικαιούχος είναι ανήλικος, είναι απαραίτητη η επικοινωνία των οικείων του με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, προκειμένου να ενημερωθούν για την ειδική διαδικασία που προβλέπεται.
Ο συνδρομητής, προκειμένου να διέλθει από τον Σταθμό Διοδίων της Γέφυρας, θα πρέπει να επιλέγει λωρίδα με εισπράκτορα. Για την συναλλαγή θα δίνει την ειδική προσωπική κάρτα στον υπάλληλο, προκειμένου αυτός να "χρεώσει" το κόστος των 5€ στον συνδρομητικό του λογαριασμό.  
Η χρέωση των 5€ είναι δυνατή μόνο με χρήση της ειδικής προσωπικής κάρτας. Σε διαφορετική περίπτωση εφαρμόζεται το κανονικό τιμολόγιο.
Η χρήση της ειδικής προσωπικής κάρτας είναι δυνατή μόνο όταν ο δικαιούχος επιβαίνει στο όχημα. Σε διαφορετική περίπτωση εφαρμόζεται το κανονικό τιμολόγιο.
Η επαναφόρτιση του συνδρομητικού λογαριασμού είναι δυνατή:
1. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για τον οποίο θα ενημερωθείτε από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
2. Με μετρητά ή κάρτα (χρεωστική / πιστωτική) στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
Η συνδρομή στο πρόγραμμα "Ειδική Κάρτα Υγείας" έχει διάρκεια ανάλογη με τις βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί από τα νοσοκομεία και είναι δυνατό να ανανεωθεί με την προσκόμιση νέας βεβαίωσης.