Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

400 χορευτές από 11 χώρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο


Ο Δήμος Αγρινίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν και φέτος το  Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκινά την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στην λίμνη Τριχωνίδα.
Για τέσσερις ημέρες το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων   χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς.
Το Φεστιβάλ  υποδέχεται 400 χορευτές από 11 χώρες, οι οποίες είναι οι εξής : Μαλαισία, Κίνα, Γκάνα, Ρωσία, Ουκρανία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία.



Για μία ακόμη χρονιά το κέντρο της πόλης, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες, θα πλημμυρίσουν από ξεχωριστούς ρυθμούς και μελωδίες. Οι θεατές θα θαυμάσουν εντυπωσιακά κοστούμια και θα μυηθούν στην  παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκεφθούν την πόλη μας. Μέσα από πολύχρωμες χορευτικές παραστάσεις το κοινό  θα ταξιδέψει σε διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς ενώ τα ελληνικά συγκροτήματα  θα μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα και την ταυτότητα της ελληνικής φυλής.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την εντυπωσιακή παράσταση Ελληνικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της περιοχής μας  στην Πλατεία Δημοκρατίας την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 στις 9,00 το βράδυ.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, στις 8,00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την κεντρική πλατεία) με  ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.