Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Την ανάκληση των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη Μεσολογγίου ζητά ο συνδυασμός "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"


Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου την περασμένη Δευτέρα 23/12 από τον συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ζητήθηκε η ανάκληση προηγούμενης απόφασης του σώματος για την αύξηση των δημοτικών τελών και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία της Μαρίνας Μεσολογγίου και την το τιμολόγιο ύδρευσης για το νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Όσον αφορά το αίτημα για ανάκληση των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαδόπουλος το αιτιολόγησε υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε έκτακτη χρηματοδότηση προς το δήμο Μεσολογγίου η οποία και καλύπτει σχεδόν στο ακέραιο την υποχρέωση που προβλήθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής ως αιτία για την επιβολή αυξήσεων.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» έχουν ως εξής:

«ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ 18% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!!
Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 252.000€ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Το Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια σχετικής απόφασης (16/12/2019) χρηματοδότησε έκτακτα τους Δήμους της χώρας με 65 εκατ. Ευρώ.
Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου λαμβάνει 252.000 €.
Πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/12/2019 ήταν η έκτακτη χρηματοδότηση να δοθεί στον Σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων που σε συνδυασμό με τα 40.000€ που έλαβε πρόσφατα από τον Δήμο ουσιαστικά «εκμηδενίζει» το ποσό το οποίο επικαλέστηκε η Δημοτική αρχή ως κύριο λόγο για την συμμετοχή του στον αναγκαστικό σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και έτσι αύξησε 18% τα δημοτικά τέλη !!



Μετά την παραπάνω εξέλιξη καλούμε την Δημοτική αρχή να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ με νεότερη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου την αύξηση που επέβαλε στα Δημοτικά τέλη , ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες.
Για την πληρέστερη ενημέρωση αναφέρουμε ότι μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας προχωρά σε συγκρότηση αναγκαστικού συνδέσμου με το Δήμο Λευκάδας , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι διαδικασίες λειτουργίας του  αναγκαστικού συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα καθυστερήσει όπως είχαμε προβλέψει, πράγμα το οποίο δεν δικαιολογεί την βιασύνη για την επιβολή αύξησης στα Δημοτικά τέλη μέσω της οικονομικής  συμμετοχής του Δήμου σε αυτόν.
Σας καλούμε λοιπόν έστω και τώρα να προβείτε στην άρση  της επιβολής αύξησης 18% στα Δημοτικά τέλη για τους παραπάνω κύριους και ουσιαστικούς λόγους, εκτός εάν υπάρχει πολύ «ψωμί» ακόμη για να βουλωθούν τρύπες της Καραπανικής περιόδου….
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  23/12/2019          


 
ΕΡΩΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ -ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ -
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζω,  καθώς  συμμετείχα  και εγώ  σαν «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ » σε παραστάσεις στα αρμόδια Υπουργεία ότι  μετά από εννέα  χρόνια και με τη συμβολή της προηγούμενης Κυβέρνησης η τωρινή Διοίκηση της εταιρείας «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.» επέλυσε  όλα τα  προβλήματα   που  υπήρχαν και που είχαν ως αποτέλεσμα  την αδυναμία έναρξης και ολοκλήρωσης της επένδυσης καθόσον, έγινε ο Επανακαθορισμός της Χερσαίας Ζώνης στη περιοχή της Μαρίνας (17-09-2018 ) από μέρους του Δ.Λ.Τ. Ι.Π. Μεσολογγίου, εγκρίθηκε η Τροποποίηση της Χωροθέτησης και η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (07-01-2019) από τα Υπουργεία Τουρισμού & Περιβάλλοντος-Ενέργειας.
Τελικά όλη η διαδικασία τερματισμού των χρόνιων προβλημάτων ολοκληρώθηκε με την Υπογραφή της Τροποποιητικής  Σύμβασης (02-05-2019) και το σημαντικότερο όλων η εταιρεία για πρώτη φορά λειτουργεί νόμιμα από τις 14-06-2019 ημερομηνία που έλαβε τμηματική άδεια λειτουργίας.
Περιμένοντας την ολοκλήρωση των μελετών για τη κατάθεση στο Υπουργείο Τουρισμού  μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά εντός του χρονικού διαστήματος  που προβλέπει η σύμβαση, τους  τελευταίους τρεις (3) μήνες ακούμε ότι υπάρχει μεγάλη στασιμότητα, διάχυτη ανησυχία για την εκπλήρωση συμβατικών οικονομικών υποχρεώσεων, εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής νέου Δ.Σ. της εταιρείας «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε»  στο θέμα που υπάρχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων για ανάκληση του παλαιού Δ.Σ. με την εκλογή νέου που θα συμμετέχετε και εσείς κ. Δήμαρχε σαν εκπρόσωπος του Δ.Λ.Τ. Ι.Π. Μεσολογγίου.
Η διαδικασία σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης  των Μετόχων όπως πληροφορήθηκα έχει ξεκινήσει στις 26-09-2019 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των συνεχών αναβολών, με αποτέλεσμα το σημερινό μετέωρο και υπό αίρεση Δ.Σ. της εταιρείας να  αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες για το τρόπο   επίλυσης των συμβατικών υποχρεώσεων και εξόφλησης των οικονομικών οφειλών με αποτέλεσμα  η εταιρεία να οδηγείται σε έκπτωση και πτώχευση.
Κ. Δήμαρχε.
1. Γιατι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης  των Μετόχων.
2.  Υπάρχουν ευθύνες των μετόχων; και εάν ναι ποιων; και ποια είναι η ευθύνη ενός έκαστου εξ αυτών ;


ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  23/12/2019                                                             


                                                                      



ΕΡΩΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  ΓΙΑ ΜΕΊΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΉ ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ
Κύριε Δήμαρχε,

Η τιμή νερού που πληρώνει το Νοσοκομείο μας στην ΔΕΥΑΜ ανέρχεται σε 2,80 ευρώ/κυβικό.
Είναι η πιο ακριβή χρέωση στον Δήμο και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Νοσοκομείου προς την προηγούμενη δημοτική αρχή για μείωση της χρέωσης σε λογικά επίπεδα, συναντούσε συνεχώς την άρνηση του κου Καραπάνου.
Σαν μέτρο σύγκρισης σας αναφέρουμε ότι η χρέωση για την Εκκλησία είναι  0,70 ευρώ/κυβικό.
Επειδή το Νοσοκομείο δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός και η οποιαδήποτε μείωση θα λειτουργήσει ανταποδοτικά βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του προς τους δημότες, ζητάμε την άμεση μείωση της τιμής του νερού .

Παντελής Σκαρμούτσος
Μεσολόγγι 23/12/2019»