Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Γ. Αναγνωστόπουλος: "Προτεραιότητά μας η Παιδεία και ο Πολιτισμός"

Συναντήσεις του Δημάρχου Μεσολογγίου με Ταλιαδούρο και Ζαχόπουλο

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα διαδοχικές συναντήσεις για θέματα των αρμοδιοτήτων τους με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστο Ζαχόπουλο.

Κατά τις συναντήσεις ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρουσίασε στους κυβερνητικούς αξιωματούχους τις ολοκληρωμένες προτάσεις του Δήμου Μεσολογγίου για τους δυο αυτούς σημαντικούς άξονες, της παιδείας και του πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την συνδρομή τους για την προώθηση λύσεων σε διάφορα χρόνια προβλήματα του δήμου.

Συγκεκριμένα εκ μέρους του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου υπήρξε σαφής δέσμευση για ουσιαστική στήριξη του ΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις για κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων και για ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ιδρύματος. Επιπλέον ο κ. Ταλιαδούρος ενημέρωσε τον δήμαρχο Μεσολογγίου ότι κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά θα καλυφθούν και αρκετές κενές θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης κατά την συνάντηση με τον κ. Ταλιαδούρο τέθηκε και το αίτημα της ίδρυσης πανεπιστημιακών σχολών στο Μεσολόγγι, χωρίς όμως να υπάρξει σαφής δέσμευση εκ μέρους του υφυπουργού, ενώ αντίθετα για τα θέματα σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Ταλιαδούρος υιοθέτησε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου.

Σε καλό κλίμα, επίσης, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστο Ζαχόπουλο κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την προώθηση λύσεων σε διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού.

Κατ’ αρχάς ο κ. Χρήστος Ζαχόπουλος δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση του Δήμου Μεσολογγίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης του περιβάλλοντα χώρου έξω από την ιστορική Πύλη(Πρατήριο καυσίμων, παρακείμενο οικόπεδο κλπ.).

Επίσης ο κ. Χρ, Ζαχόπουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Μεσολογγίου για την πορεία υλοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου, η οποία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος υπήρξε ικανοποίηση εκ μέρους του κ. Ζαχόπουλου, των αιτημάτων του Δήμου Μεσολογγίου για την στήριξη της λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου και για χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης των μουσείων «Τρικούπη» και «Κ. Παλαμά».

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του:

«Η Παιδεία και Πολιτισμός αποτελούν για την δημοτική αρχή προτεραιότητα. Είχα δυο ουσιαστικές συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά τις οποίες τέθηκαν οι βάσεις για την ανάληψη δράσεων και κυρίως για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε σαφής δέσμευση για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών για την στήριξη και αναβάθμιση του ΤΕΙ της πόλης μας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης νέων κτηριακών υποδομών, της ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής και κυρίως της πλήρωσης των κενών θέσεων σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Φυσικά κατέστησα σαφές στον κ. Ταλιαδούρο την αναγκαιότητα ίδρυσης στην πόλη πανεπιστημιακών σχολών, ενώ συζητήσαμε και θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Θετική ήταν και η ανταπόκριση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού στα θέματα που συζητήσαμε, με πιο σημαντικό αποτέλεσμα την χρηματοδότηση του δήμου για την απαλλοτρίωση του περιβάλλοντος χώρου στην Πύλη.

Ως δημοτική αρχή υπεύθυνα και με σχεδιασμό προχωρούμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τα αντιλαμβάνονται καθημερινά οι πολίτες του Μεσολογγίου».