Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση της νέας "Παλαμαϊκής" στο Μεσολόγγι;


Την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κτηρίου που θα στεγασθεί το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, ζητά με έγγραφό του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Ως γνωστό το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, η «Παλαμαϊκή Σχολή» δηλαδή, στεγάζεται σε κτήριο του 1934 και στο οποίο έχουν διαπιστωθεί στατικά προβλήματα που εγκυμονούν για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.
Ήδη στο κτήριο δεν λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας, πλην της αίθουσας του συλλόγου των διδασκόντων. Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν μεταφερθεί σε προκατασκευασμένους οικίσκους.
Όμως τα προκατασκευασμένα κτήρια δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών του σχολείου.
Με το ίδιο έγγραφο ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά να πληροφορηθεί πότε θα γίνει η εγκατάσταση των δυο νέων προκατασκευασμένων αιθουσών που έχει διαθέσει για το σκοπό αυτόν ο ΟΣΚ.
Μέλη, τέλος, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μας μετέφεραν ότι κατά την συνάντηση που είχαν με τους υπεύθυνους της Νομαρχίας, δεν έτυχαν και της καλύτερης αντιμετώπισης. Ελπίζουμε αφενός «τα νεύρα» …να οφειλόταν στις πυρκαγιες και αφετέρου ότι άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κι αυτό διότι δεν πιστεύουμε ότι ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος θα εισακούσει κάποιους που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει ...ιστορική αξία...