Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Με εξαιρετική επιτυχία το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ στο Μεσολόγγι











Με εξαιρετική επιτυχία έγινε στο Μεσολόγγι το Σαββατοκύριακο 7&8 Αυγούστου το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε- Καγιάκ ήρεμων νερών με την συμμετοχή περισσοτέρων των 300 νεαρών αθλητών, από 25 σωματεία της χώρας.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος έγιναν στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, η οποία μετατράπηκε σε έναν καταπληκτικό θαλάσσιο στίβο, ιδανικότατο για τις προσπάθειες των νεαρών ταλαντούχων αθλητών. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε – Καγιάκ και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και την υποστήριξαν ο δήμος Μεσολογγίου, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και η ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.
Το Σάββατο έγιναν οι προκριματικοί και ημιτελικοί αγώνες όλων των κατηγοριών και το πρωί της επόμενης ημέρας οι τελικοί με τους συμμετέχοντες αθλητές (αγόρια και κορίτσια) να προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα στους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές των κατηγοριών τόνισε μεταξύ άλλων τις δυνατότητες που έχει η περιοχή του Μεσολογγίου για την ανάπτυξη του αθλήματος και κυρίως για τη φιλοξενία τόσο υψηλού επιπέδου διοργανώσεων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες για την προσπάθειά τους και κυρίως για το εντυπωσιακό θέαμα που μας προσέφεραν. Ως δημοτική αρχή στηρίζαμε και θα στηρίζουμε ανάλογες διοργανώσεις καθώς ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια μιας αθλητικής συνάντησης και δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή μας, αφού αναδεικνύουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κανόε – Καγιάκ και το Ναυτικό Όμιλο της πόλης μας θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, ώστε το Μεσολόγγι να καταστεί σημείο αναφοράς για το άθλημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν επιλέγουν τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου για να προπονηθούν εθνικές ομάδες από ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία, Κύπρος κ.α..
Συγχαρητήρια επίσης σε όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.»
Σημειώνεται ότι το τριήμερο των αγώνων στην πόλη του Μεσολογγίου φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα αφού τους αθλητές συνόδευαν οι προπονητές τους και οι γονείς τους.
Σημαντική τέλος στην όλη διοργάνωση ήταν και η εθελοντική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου Νεολαίας Μεσολογγίου, της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Μεσολογγίου και των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.