Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

«Γίναμε Θέατρο» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στο Ευηνοχώρι

Τετάρτη 25 Αυγούστου – 9:00μμ. – Ευηνοχώρι Μεσολογγίου
Ένα σατιρικό θέαμα με τίτλο «Γίναμε Θέατρο», είναι η δεύτερη παραγωγή που παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Ιδρύματος Παπαστράτου. Στο πλαίσιο της περιοδείας σε δήμους της Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, στην πλατεία Κ. Νιαβή (Κ. Ευηνοχώρι).
Πρόκειται για μια σύνθεση comic-ών κειμένων που υπογράφουν οι σπουδαίοι κομίστες Tergal, Kaz, Wullemin, Reiser, Semp?s, Tronchet, αλλά και σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, όπως των Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Παπαγεωργίου, Θεόφιλου Βερύκιου, Νανάς Νικολάου. Τα κείμενα υπογράφουν επίσης οι ηθοποιοί του θιάσου όπως προέκυψαν αυθόρμητα στην περίοδο των δοκιμών.
Μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη του κομίστα και τον σατιρικό λόγο αναδεικνύεται κωμικά η παραφροσύνη της καθημερινότητάς μας σε μια παράσταση με γοργούς ρυθμούς. Οι τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν τριάντα πέντε νούμερα σε ρυθμό καταιγιστικό, με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που ολοκληρώνουν το σατιρικό χαρακτήρα του έργου.
Μια εξωστρεφής παράσταση που παίρνει το χιούμορ… σοβαρά, διασκεδάζει το βαρύ κλίμα της εποχής με τρόπο έξυπνο και αστείο, κεντρίζει και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί, ικανή να… δροσίσει το καλοκαιρινό μας βράδυ.
Συντελεστές:
Σύνθεση κειμένων - σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Ιώ Μεταλλινού
Χορογραφία : Βούλα Σταμπέλου
Φωτισμοί: Σπύρος Μερεγκλίτσης, Δημήτρης Παπαδάκης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Ευδοκία Σουβατζή, Πελαγία Αγγελίδου, Νικήτας Αναστόπουλος.
Η είσοδος είναι ελέυθερη για το κοινό.