Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Καραπάνος και Φωκά οι "Μεσολογγίτες" της λίστας της ΝΔ




Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο και επίσημα οι λίστες  των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ σε όλη την επικράτεια (πατήστε εδώ). Στην Αιτωλοακαρνανία σε σχέση με το 2009 η λίστα της ΝΔ είναι ανανεωμένη κατά το ήμισυ και πλέον αφού μόνο οι πέντε από τους έντεκα υποψήφιους συμμετείχαν στη λίστα του 2009.
Από τα αξιοσημείωτα είναι η μη συμμετοχή τελικά του Ασημάκη Φωτόπουλου, ο οποίος με δήλωσή του ουσιαστικά «αδειάζει» την ηγεσία του κόμματος σχετικά με τους χειρισμούς της στην κατάρτιση της λίστας. "Ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, κατ’ επανάληψη με διαβεβαίωσε ότι πλην της δικής μου υποψηφιότητας δεν θα υπάρξει άλλη τοπική εκπροσώπηση.  Στην κατεύθυνση αυτή, έχοντας γνώση των συνεπειών πιθανής διπλής υποψηφιότητας και με αντικειμενικό σκοπό την προστασία της Ναυπακτίας και των πολιτών της, ενημέρωσα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος σε περίπτωση δεύτερης υποψηφιότητας." τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Φωτόπουλος
Όσον αφορά την  περιοχή του Μεσολογγίου αυτή «εκπροσωπείται» από τον επιχειρηματία Νίκο Καραπάνο και την φιλόλογο, Μαρία Φωκά.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία είναι οι εξής:




ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ε.α.
ΔΡΟΣΟΣ               ΕΥΘΥΜΙΟΣ          ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ            ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ     ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΤΡΟΛΟΥ-ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΝΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ              ΣΠΥΡΙΔΩΝ           ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΜΠΟΚΑ                ΓΕΩΡΓΙΑ               ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΑΕΔ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ             ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΗΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
ΣΑΛΜΑΣ              ΜΑΡΙΟΣ               ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΙΑΤΡΟΣ
ΣΕΡΕΠΙΣΙΟΥ         ΧΡΙΣΤΙΝΑ             ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΦΩΚΑ   ΜΑΡΙΑ  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ