Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Β. Μπρούμας: "Κανένας τους δεν πρόκειται να κλάψει για το Μεσολόγγι! "

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας

Υπ. Δήμαρχος Μεσολογγίου με τη "Συμμαχία Δημοτικής Αναγέννησης"

Ωραία, υπέροχα μας τα λένε οι πασοκονεοδημοκρατικοί , αλλά και ο συριζαίος, προεκλογικά μέχρι τώρα λαλήσαντες συνυποψήφιοι δήμαρχοι. Βλέπουμε άλλωστε και τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ολέθριων πολιτικών των πρώτων. Καλά η γοητεία τους στους ψηφοφόρους του δήμου. Οι θέσεις των παρατάξεών τους για διάφορα κομβικά θέματα μπορούν άραγε να πείσουν εκατοντάδες και χιλιάδες ψηφοφόρους για το ότι οι παρατάξεις αυτές είναι φορείς αλλαγών και ανατροπών;

Απαιτείται σοβαρότητα από τους υποψηφίους. Ο συναγελασμός κατ’ αρχήν με σημερινούς πασόκους και νεοδημοκράτες της εξουσίας δεν αποτελεί καμιά εγγύηση αναφορικά με την ουσιαστική υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου. Οι άνθρωποι αυτοί ουδέποτε έκρυψαν ότι «δεν είδαν» και «δεν άκουσαν» τίποτα για τις επιθέσεις κατά του Μεσολογγίου (όλου του δήμου) πάσχοντες προφανώς από «μια ορισμένη τυφλότητα κρίσεως». Τους είναι εντελώς αδιάφορη η τύχη του Μεσολογγίου, πέραν της κομματικής γραμμής που υπηρετούν τυφλά και ως υπηρέτες άλλων πρωτίστως έναντι αυτών του Μεσολογγίου συμφερόντων. Αν αυτά συνεπιφέρουν υπαγωγή του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο τούς είναι εντελώς αδιάφορο.

Καλή είναι και η αλληλεγγύη και η ανατροπή, χρειάζεται όμως και η αξιοπρέπεια. Τον Πάνο Κατσούλη εξέλεξαν συνειδητά ως δήμαρχο οι Μεσολογγίτες και τώρα υφίστανται τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής τους όπως είναι απολύτως φυσικό. Πέρα από μελοδραματικές κορόνες κανένας δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει τους Μεσολογγίτες (όλου του δήμου) αν δεν αλλάξουν οι ίδιοι πολιτική στάση και δεν συγκροτήσουν οι ίδιοι μέτωπο – συμμαχία ανατροπής των μέχρι τώρα πολιτικών και του Π.Κατσούλη φυσικά. Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να είναι αυτός ή παρόμοιος δήμαρχος την επόμενη πενταετία. Θα ξεπουλήσουν και όλα τα εναπομείναντα. Αν δεν «ψυλλιαστούν» και δεν ξεσηκωθούν οι ίδιοι οι Μεσολογγίτες εναντίον της πολιτικής Κατσούλη και των άλλων, είναι εντελώς ανεδαφικό να συζητά κανείς για υποστήριξη προς το δήμο του Μεσολογγίου για να αποτραπεί ο επερχόμενος ολοκληρωτικός όλεθρος της νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της κατάπτυστης εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Το εντελώς πρόσφατο κλείσιμο των γραφείων του ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι και η μεταφορά τους στο Αγρίνιο, πέραν του ότι συνιστά προκλητικότατη απόφαση και αποδεικνύει το αδίστακτο, το απίστευτο αλλά και απέραντα εξοργιστικό του κυβερνητικού και αγρινιώτικου θράσους, δεν είναι παρά μία μόνο από τις τελειωτικές μαχαιριές, μία από τις πράξεις ενός παρατεταμένου δράματος σε έναν δήμο που τον έχουν ήδη ρημάξει.

Έχει ήδη συγκροτηθεί τοπικά ένα καινούργιο δυνάμει ολέθριο «τρίο». Επιχειρείται η συγκάλυψη του πολιτικού εγκλήματος που συντελείται μέσω της σιωπηρής και ανομολόγητης συμφωνίας αποδοχής θεμελιωδών τετελεσμένων της κυβερνητικής πολιτικής. Μιλάμε δηλαδή για «θρίαμβο» του Π.Κατσούλη και των υπολοίπων. Απαράδεκτες οι υποχωρήσεις τους. Τα πλήγματα στο κύρος του Μεσολογγίου διαδέχονται το ένα το άλλο. Ποιον περιμένουμε να κλάψει για το Μεσολόγγι κι αυτή τη φορά; Κανένας δεν θα απλώσει χέρι βοηθείας. Μόνοι μας πρέπει να ενωθούμε και να σωθούμε οι Μεσολογγίτες, Αιτωλικιώτες, Οινιαδίτες, αποκλειστικά με το δικό μας αγώνα.

Ούτε από την Αθήνα, ούτε από την Πάτρα, ούτε από το Αγρίνιο να μην περιμένουμε βοήθεια. Στην Αθήνα υπάρχει μια γερμανόδουλη κυβέρνηση που καταρρέει και η οποία είναι διατεθειμένη από πολιτική σκοπιά να πουλήσει τα πάντα προκειμένου να διασώσει το «πολιτικό τομάρι» των ηγετών της. Σιγά μην τη νοιάζει για το Μεσολόγγι.

Το χειρότερο είναι πως και ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως λειτουργεί οργανωτικά μέχρι τώρα και η τοπική δημοτική παράταξή του δεν είναι πιθανό πως θα διαφοροποιηθούν σχετικά με το ζήτημα του Μεσολογγίου. Τίποτα δεν προμηνύει για την ώρα ότι ο Πάνος Παπαδόπουλος θα προτάξει τα στήθη του για να αποτρέψει την υλοποίηση των χειρότερων σχεδιασμών σε βάρος του Μεσολογγίου.

Όλοι τους κινούνται συνειδητά επειδή πιστεύουν ακράδαντα ότι το Μεσολόγγι πέραν του ότι είναι εξάρτημα των μηχανισμών της Αθήνας και της Πάτρας πρέπει να είναι κατά μια ακατανόητη συνεπαγωγή και του Αγρινίου. Δεν έχουν καμία θεμελιώδη αντίρρηση επ’ αυτού προς την γραμμή και στάση του Π.Κατσούλη που υλοποιεί τη σημερινή κυβερνητική πολιτική τοπικά. Καμιά διάθεση δεν έχουν λοιπόν να συγκρουστούν με τη σημερινή ή αυριανή κυβέρνηση. Αντιθέτως, θυσιάζοντας αδίστακτα τα δίκαια και συμφέροντα του Μεσολογγίου τρέφουν κάποιες ελπίδες μήπως οι κυβερνήσεις, σημερινή και αυριανή, κάνουν κάποιες κινήσεις ενίσχυσής τους ως «προθύμων» των Π.Κατσούλη, Ν.Καραπάνου, Ν.Μουρκούση και Π. Παπαδόπουλου. Το παλεύουν με κάθε τρόπο για την εξουσία.

Και το χειρότερο όλων, ότι δεν είναι ανάγκη να κάνει αυτά που πρέπει για το Μεσολόγγι, να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δίκαια και τα συμφέροντά του κάποιος … «Τσε Γκεβάρα» του Μεσολογγίου, αλλά ακόμη κι ένας κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός ή δεξιός δήμαρχος! Με μια μόνο προϋπόθεση, ο δήμαρχος να διατηρεί την αξιοπρέπειά του, ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι, τουλάχιστον αυτό. Και βέβαια χρειάζεται και ικανότητα και ήθος αλλά μόνο με μια αξιοπρεπή στάση και συνεπή γραμμή μπορεί να πάρουν σωστό νόημα όλα και να έρθει και η περιβόητη ανάπτυξη και έτσι να μπορούμε να έχουμε έσοδα από τον τουρισμό κι από την αλιεία, τη λιμνοθάλασσα και κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Και να έχουν όλοι δουλειά και να ανορθώνουμε όλοι μαζί την οικονομία του τόπου μας πραγματικά, όχι κατά φαντασίαν.

Ο δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου συμπεριλαμβάνεται κατεξοχήν στις κοιτίδες του ελληνικού έθνους. Και γι’ αυτό ισοδυναμούν με έγκλημα πρώτου βαθμού κατά του έθνους τα όσα συμβαίνουν με το Μεσολόγγι. Και είναι γνωστοί οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, είναι πάρα πολλοί και παραμένουν ατιμώρητοι. Χωρίς να υποτιμούμε καθόλου τα άλλα εγκλήματα των κυβερνητικών σίριαλ κίλερ στην υγεία, στην παιδεία, αυτά που εκβαρβαρώνουν τον πολιτισμό, φτωχοποιούν το λαό, εξαθλιώνουν όλους τους Έλληνες, καταδικάζουν τη νεολαία στη μετανάστευση και την ανεργία. Κάποια στιγμή βέβαια, πολύ σύντομα, όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν πολιτικά. Η πανωλεθρία τους είναι σίγουρη.

Η παρουσία της ανυπότακτης Συμμαχίας Δημοτικής Αναγέννησης μπορεί και πρέπει να είναι ισχυρή και νικηφόρα τόσο προεκλογικά, όσο και στο μετεκλογικό τοπίο, να κρατήσει ως δημοτική αρχή ζωντανή τη φλόγα της περηφάνιας, της τιμής και του αγώνα και το συντονισμό της ανοικοδόμησης ανάμεσα στα συντρίμμια. Με μια καινούργια, ανώτερη συλλογικότητα και δυναμική για να πάρει την τύχη του δήμου μας στα χέρια της. Παρεμβαίνουμε αποφασιστικά σήμερα ενάντια μιας επιδρομής που σκοπεύουν να κλιμακώσουν. Απέναντι στη δική τους σύγχρονη Ιερή Συμμαχία του κεφαλαίου, της Αθήνας, της Πάτρας και του Αγρινίου αντιπαρατάσσουμε τη δική μας μεσολογγίτικη Συμμαχία Δημοτικής Αναγέννησης. Το Μεσολόγγι ξέρει και μπορεί να ξεσηκώνεται. Εμείς είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι στην τοπική πολιτική μας με το βαθύτερο γενικό αίσθημα των δημοτών μας. Δούλοι, υποτακτικοί κανενός!

Ταυτόχρονα, το ζήτημα της καταρράκωσης της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της φτωχοποιημένης και ήδη κατεξευτελισμένης πατρίδας μας Ελλάδας, μάς πονάει βαθιά ιδιαίτερα σ’ αυτόν εδώ τον ιερό τόπο. Και αυτό ακριβώς κραυγάζουμε. Τι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι μας;