Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γιορτή για τη λήξη των μαθημάτων του κοινωνικού φροντιστηρίου της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου στο Αγρίνιο

Την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2015-2016, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, περιελάμβανε αναστάσιμους ύμνους από τους Ιεροψάλτες του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και τραγούδια για το Χριστό, την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα από την Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (για να δείτε το video της χορωδίας, πατήστε ΕΔΩ).

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι μαθήτριες Αικατερίνη Σχίζα και Χαρίκλεια Τσιαντή, εκπροσωπώντας τη Γ΄ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» και καταθέτοντας την εμπειρία τους από τη φοίτησή τους σε αυτό καθώς και η φιλόλογος κα Σοφία Γκιρτοβίτη, εκπροσωπώντας τους εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Παρουσιάσθηκε επίσης το θεατρικό έργο «Το παγκάκι της Ελλάδας μας», το οποίο περιγράφει το ρατσισμό που υφίσταται σήμερα ο Χριστιανός νέος, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει τη χριστιανική και την ελληνική του ταυτότητα.


Μαλιστα σε ανακοίνωση για την εκδήλωση τονίζεται: "Η ηθική κρίση, η παραισθησιογόνος μόδα και οι αθεϊστικές τάσεις που επικρατούν σήμερα, επιδιώκουν πάντοτε να υποχωρεί ο Χριστιανός νέος, που πιστεύει και αγαπά το Χριστό και την Ελλάδα και αντιδρά σε όσους εναντιώνονται και πολεμούν τα ιδανικά του. Η λύση υποδεικνύεται από το συνταξιούχο δάσκαλο με Ποντιακή καταγωγή, ο οποίος εξηγεί στα παιδιά πώς ενώ οι Τούρκοι κατακτητές τους στέρησαν τον προηγούμενο αιώνα τα πάντα, η πίστη του ποντιακού Ελληνισμού στο Θεό και η αγάπη στην πατρίδα κρατούν έως σήμερα άσβεστη την ελπίδα και το ελληνικό φρόνημα (για να δείτε το video της θεατρικής παράστασης, πατήστε ΕΔΩ).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης».

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε:

Στους 63 εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», στο οποίο φέτος φοίτησαν 570 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ευχαριστούμε επίσης τους κ.κ. Ευστάθιο Βάρδια και Ιωάννη Σάββα, διευθυντές του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, για την παραχώρηση και φέτος των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων τους, για τη διεξαγωγή των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στο Δήμο Αγρινίου, για την άδεια παραχώρησης των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο καθώς και για την κατασκευή της εξέδρας της εκδήλωσης.

Στις 170 εθελόντριες που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου σιτίζονται καθημερινά 319 εγγεγραμμένοι αδελφοί μας."

Οι εθελοντές καθηγητές & καθηγήτριες των ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας σχολικής περιόδου 2015/2016 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», οι οποίοι έλαβαν έπαινο και βεβαίωση για την προσφορά διδακτικού έργου και για τη μεγάλη εθελοντική συμβολή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου είναι οι εξής (η αναφορά είναι κατ' αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο):

Ονοματεπώνυμο

Ειδικότητα

Λάμπρος Αντωνόπουλος

Μαθηματικός

Αναστασία Αρκουμάνη

Μαθηματικός

Χρυσάνθη Αρωνιάδη

Μαθηματικός

Χρυσοβαλάντια Βαλτινού

Φιλόλογος

Θεόδωρος Βάτσιος

Φιλόλογος

Μαρία Γιωτοπούλου

Βιολόγος

Σοφία Γκιρτοβίτη

Φιλόλογος

Βασιλική Δελημήτσου

Φιλόλογος

Δημήτριος Διαμαντής

Μαθηματικός

Κωνσταντίνος Έξαρχος

Μαθηματικός

Ιωάννης Ζυματούρας

Φυσικός

Αλεξάνδρα Θάνου

Φυσικός

Χριστόφορος Καβαλλάρης

Μαθηματικός

Μαρία Καμμένου

Φιλόλογος

Γεωργία Κανακίδη

Φιλόλογος

Αικατερίνη Καπλάνη

Φιλόλογος

Φώτιος Καραγιάννης

Φιλόλογος

Αναστασία Καρακώστα

Φιλόλογος

Χριστίνα Καραμάνη

Φιλόλογος

Φωτεινή Καραμπέτσου

Μαθηματικός

Ιωάννα Κασιδιάρη

Φιλόλογος

Κωνσταντίνα Κασούμη

Φυσικός

Ειρήνη Κατσακιώρη

Φιλόλογος

Μαρία Κατσιάδα

Φιλόλογος

Ελίνα Κουλούρη

Χημικός

Βασιλική Κοφτέρη

Φιλόλογος

Μαρία Λιάτσου

Μαθηματικός

Χριστιάνα Λιόλιου

Φιλόλογος

Λάμπρος Μεραντζής

Φυσικός

Βασίλειος Μέρδης

Μαθηματικός

Ειρήνη Μιχοπάνου

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Κασσιανή Μπαλωμένου

Φιλόλογος

Γεώργιος Μπίζος

Χημικός

Ευαγγελία Μπισμπίκη

Φιλόλογος

Παναγιώτης Μποκώρος

Φυσικός

Βασιλική Μπουρλή

Φιλόλογος

Μαρία Μπώκου

Φυσικός

Αθανάσιος Νταλιάνης

Καθηγητής Οικονομίας

Ελπίδα Οικονόμου

Φιλόλογος

Γεώργιος Παζαράκης

Χημικός

Χρήστος Παναγιώτου

Φιλόλογος

Αναστασία Παπαγεωργίου

Βιολόγος

Γεώργιος Παπαγεωργίου

Μαθηματικός

Αικατερίνη Παπαδοπούλου

Καθηγήτρια Οικονομίας

Ελένη Πατσαούρα

Φιλόλογος

Νίκη Πατσαούρα

Φιλόλογος

Κυριακή Σακαπέτη

Φιλόλογος

Βασίλειος Σολωμός

Μαθηματικός

Σπυρίδων Στεργιάκης

Φυσικός

Σπυρίδων Στίγκας

Μαθηματικός

Θεοδώρα Συράκου

Φιλόλογος

Ιωάννης Σώλος

Μαθηματικός

Αικατερίνη Σωτηρίου

Φιλόλογος

Βασιλική Τασολάμπρου

Φιλόλογος

Ελένη Τσάμη

Μαθηματικός

Βαρβάρα Τσέλιου

Μαθηματικός

Αλεξάνδρα Τσιάκαλου

Φιλόλογος

Ιωάννα Τσίντζουρα

Βιολόγος

Ευάγγελος Τσουκάρας

Φιλόλογος

Βασιλική Φλώρου

Βιολόγος

Ανάργυρος Φραγκούλης

Μαθηματικός

Θεοδώρα Φωτίου

Φιλόλογος

Βασίλειος Χουλιάρας

Μαθηματικός


"