Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

«ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου» η εικαστική έκθεση του Απόστολου Κούστα στη Ναύπακτο

 
 

«ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου» είναι ο τίτλος της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας στο Φετιχέ Τζαμί στη Ναύπακτο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ.

Ο Απόστολος Κούστας, μαθητής της Βάσως Κατράκη, συνεχίζει με συνέπεια το είδος της χαρακτικής τέχνης. Η τέχνη του έχει καταξιωθεί παγκοσμίως με κορυφαίο γεγονός τη βράβευσή του, το έτος 1991, στην Triennale της Οσάκα (Ιαπωνία). Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές εκθέσεις, δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και σε ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (www.apostoloskoustas.com).

 

Φωτό: Δημήτρης Ντόβας

Η έκθεση με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ» στους προγόνους μου», είναι ένας φόρος τιμής στη γενέθλια γη της Ναυπακτίας, καθώς ο πατέρας του καλλιτέχνη, Θεοφάνης, καταγόταν από τη Λεύκα και η μητέρα του, Ευτέρπη, από την Κάτω Βασιλική.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, 19.00 - 21.30., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 28 Αυγούστου έως 23 Σεπτεμβρίου 2016 και συνοδεύεται από κατάλογο.

Τις πρωινές ώρες θα εκπονούνται εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητικό κοινό, κατόπιν συνεννόησης (τηλ. επικοινωνίας 2631055654, Γαβρίνα Δήμητρα, Μουσειοπαιδαγωγός)

Την Επιμέλεια της έκθεσης έχει η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, Δρ. Ολυμπία Βικάτου.