Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Διήμερη "απόδραση" στο χιονισμένο Παναιτωλικό για "κατάκτηση" των κορυφών Κόκα και Καπελάνος από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μεσολογγίου


Διήμερη «απόδραση» στο όρος «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚ0» διοργανώνει ο Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου «Η ΒΑΡΑΣΟΒΑ» το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Δεκεμβρίου με διαμονή στο εκεί ορειβατικό καταφύγιο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της «απόδρασης έχει ως εξής:
«ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ»:  Περιστέρι-Καταφύγιο-Κόκα-Κατελάνος
Ώρες πορείας : Κόκα 4, Κατελάνος 7
Βαθμός δυσκολίας : Κόκα 1, Κατελάνος 3
Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων στην 1.00 μ.μ.  
Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο χωριό Περιστέρι και θα ανέβουμε μέχρι το καταφύγιο με τα πόδια, περίπου 4,5 χιλ. σε δασικό δρόμο. Όσοι έλθουν με αγροτικά η 4Χ4 μπορούν να φτάσουν μέχρι το καταφύγιο.
Το βράδυ θα μείνουμε στο καταφύγιο, που θα έχουμε το σχετικό  φαγοπότι και γλέντι, εν χορδαίς και οργάνοις, που σημαίνει ότι όποιος παίζει μουσικό όργανο, το φέρνει.
Το πρωί χωριζόμαστε σε δύο ομάδες:



             Η μία θα κάνει την πιο εύκολη διαδρομή μέχρι την κορυφή Κόκα (1691μ.) και
             Η άλλη την πιο δύσκολη μέχρι την κορυφή Κατελάνος (1924μ.) \
Οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις πορείες, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γύρω δάσος και να θαυμάσουν την θέα προς την λίμνη Τριχωνίδα.
Η επιστροφή θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.
Για περισσότερες πληροφορίες στους αρχηγούς των αναβάσεων : Παντελή Σκαρμούτσο (τηλ. 6972505607) και Βαγγέλη Λιβιέρης (τηλ. 6946974433)
Το καταφύγιο του Παναιτωλικού είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.170 μέτρων, είναι ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα και διαθέτει πλήρη κουζίνα, μεγάλο κεντρικό τζάκι, κοιτώνες και μπάνιο. Κόστος διαμονής στο καταφύγιο 10 ευρώ/άτομο.
                                               
 Όροι συμμετοχής
Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη    αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σ΄αυτές.  
1.            Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει  καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
2.            Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία  και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει  λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.
3.            Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
4.            Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.  Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία  και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.
5.            Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.