Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Σπήλιος Λιβανός: "Είμαστε το κόμμα της μεσαίας τάξης, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας." (VIDEO)


Ο Σπήλιος Λιβανός, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που διεξήχθη το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου, ζήτησε και έλαβε το λόγο ώστε να απευθυνθεί τόσο στα μέλη του κόμματος, όσο και σε όλους τους συμπατριώτες του.
"Απέναντι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία του κ.Τσίπρα, επιλέγουμε την ενότητα και την αλήθεια του λόγου της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Λάθη έγιναν, αλλά πλέον ο λαός γνωρίζει ότι παλέψαμε δίπλα του, μαζί του, για αυτόν. Είμαστε το κόμμα της μεσαίας τάξης, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας." τόνισε ο κ. Σπήλιος Λιβανός μεταξύ άλλων και συνέχισε υπογραμμίζοντας την πίστη του πως "η αλήθεια που εκφράζει ο πολιτικός μας λόγος, προστατεύει και ενισχύει τα λαϊκά στρώματα, κρατώντας μας μακριά από το λαϊκισμό και το διχασμό. Στόχος μας είναι οι πολιτικές που θα ακολουθήσουμε να έχουν γραμμή ορίζοντα, το κοινό μέλλον όλων των Ελλήνων."

Ακολουθεί όλη η ομιλία του κ. Λιβανού:«Το συνέδριο αυτό  είναι το τελευταίο  πριν τις εκλογές. Και είναι το τελευταίο με τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Γιατί η Νέα Δημοκρατία σύντομα θα λάβει ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό να ξεδιπλώσει το όραμά της, το πρόγραμμά της και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που άντεξε στην κρίση. Το μόνο κόμμα που δεν κορόιδεψε τους πολίτες, το μόνο κόμμα που δικαιώθηκε στα μάτια της κοινωνίας.
Μετά από 44 χρόνια είμαστε η μόνη δύναμη που πάλεψε τον λαϊκισμό και κατάφερε να τον νικήσει. Είμαστε οι μόνοι που δεν ισοπεδωθήκαμε από την συνολική αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Γιατί; Γιατί έχουμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Γιατί είμαστε το κόμμα της μεσαίας τάξης, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.
Λάθη γίνανε, αλλά πλέον ο λαός γνωρίζει πως του είπαμε μόνο την αλήθεια και παλέψαμε δίπλα του, μαζί του, για αυτόν. Πριν τέσσερα χρόνια, με τον Αντώνη Σαμαρά φτάσαμε κοντά στην πηγή.
Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας γύρισε όλους πίσω. Σε όλους τους τομείς. Στα εθνικά θέματα μας ζητά να αναγνωρίσουμε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Στην οικονομία μας χρέωσε πάνω από 100 δις συνθλίβοντας τη μέση ελληνική οικογένεια με μια άνευ προηγουμένου σκληρή και άδικη φορολογική πολιτική. Στα θέματα της ασφάλειας η παρέα της Κουμουνδούρου αφήνει κλέφτες, δολοφόνους και τρομοκράτες να κάνουν βόλτες στις γειτονιές μας. Την ίδια ώρα οι ίδιοι οι δικαστές μιλούν για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.
Αυτό είναι το έργο του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου που έχουν το θράσος να μας κουνούν και το δάχτυλο. Και για αυτό σύντομα θα αποτελούν ένα μικρό θλιβερό κεφάλαιο της πολιτικής μας ιστορίας.
Ο ελληνικός λαός χθες άκουσε τον για-λίγο-ακόμα Πρωθυπουργό, να υπερηφανεύεται πως έσωσε τη χώρα από τα μνημόνια. Ο άνθρωπος ο οποίος με την παρέα του χρέωσε τη χώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο άνθρωπος που προχώρησε σε μια αναίτια φορολογική επιδρομή στις τσέπες της μέσης ελληνικής οικογένειας για να ταΐσει τα ρουσφέτια και τους διορισμούς των φίλων του. Ο άνθρωπος που ξεπούλησε τη Μακεδονία, μόνο και μόνο για να πάρει ως αντίδωρο από τους όψιμους φίλους του στις Βρυξέλλες την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, μια μείωση που αυτός είχε υπογράψει.
Αυτός ο ακατάλληλος Πρωθυπουργός έρχεται και μας κουνά το δάχτυλο.
Χτες στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε και πάλι να διαιρέσει τους Έλληνες. Μας πήγε πίσω στο ΕΑΜ. Μας είπε ότι είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όχι κ. Τσίπρα, είστε πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας.
Οι πολίτες όμως άκουσαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενωτικό, με όραμα και πίστη για τη χώρα. Με ένα σαφές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικογένειας και της μεσαίας τάξης, που θα εστιάζει περισσότερο στη δημόσια ευημερία και λιγότερο στην παραγωγή ατομικού πλούτου. Ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας και προσέλκυσης των επενδύσεων. Με ένα κόμμα από ενεργούς πολίτες που έχουν ικανότητες και δίψα για δημιουργία και προκοπή.
Με ένα κόμμα που υπηρετεί την αλήθεια. Καθώς η αλήθεια προστατεύει και ενισχύει τα λαϊκά στρώματα, αποφεύγοντας τη διολίσθηση στο λαϊκισμό και το διχασμό. Με ένα κόμμα ανοιχτό σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της κοινωνίας που θα διαβουλεύεται με τους πολίτες και θα στηρίζεται στα μέλη του.
Ένα κόμμα με γραμμή ορίζοντα, το κοινό μέλλον όλων των Ελλήνων.
Αγαπητοί φίλοι, οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει και έχουν επιλέξει. Απέναντι στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία του κυρίου Τσίπρα επιλέγουν την ενότητα και την αλήθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιλέγουν ένα όραμα ελπίδας για το μέλλον. Ένα όραμα που ενεργοποιεί ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα, στο οποίο όλοι θα έχουμε θέση και όλοι θα δούμε τη ζωή μας να βελτιώνεται. Γιατί, όπως πολύ σωστά λέει και το σύνθημά μας «Ελλάδα μπορούμε», όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο αύριο!»