Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Την Πέμπτη 23/1 παραδίδει τα καθήκοντα Αρχηγού ΓΕΣ ο "δικός" μας Γεώργιος Καμπάς στον Χαράλαμπο Λαλούση. Διαβάστε το συγκινητικό μήνυμα του γιου (Π. Καμπά) στον πατέρα


«Υπηρέτησες για 41 χρόνια με πάθος και αγάπη τις Ένοπλες Δυνάμεις, λειτουργώντας με ταπεινοφροσύνη, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και σύνεση, αλλά πάνω από όλα ήσουν ΆΝΘΡΩΠΟΣ.
Περήφανος όχι μόνο για όλα αυτά, αλλά κυρίως για την οικογένεια που, παρά τις τόσες θυσίες, δημιούργησες με τη μητέρα μου και θα σε καμαρώνει πάντα!» με τα παραπάνω λόγια σε ανάρτηση στο Facebook, ο Λοχαγός Παναγιώτης Καμπάς ευχαριστεί τον πατέρα του, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η αποστρατεία του, την περασμένη Παρασκευή.






Η αλήθεια είναι ότι ο φέρελπις αξιωματικός του Στρατού Ξηράς με την ανάρτησή του κατάφερε να συμπυκνώσει, σε 51 μόλις λέξεις, την προσωπικότητα του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΣ, ο οποίος όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή του Μεσολογγίου.

Μια μέρα πριν την αποστρατεία του την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ»).
Στα παραπάνω θα συμπληρώσουμε ότι ο Στρατηγός Καμπάς, κατά γενική ομολογία ως Ανώτατος αξιωματικός άφησε θετικό αποτύπωμα στο Στρατό Ξηράς, όπου διακρίθηκε για τη μεθοδικότητα του στην βελτίωση της οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα στρατιωτικοί κύκλοι εκφράζονται θετικά για την άρτια οργάνωση και εκτέλεση μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων στη θητεία του που δεν είχαν ανάλογο προηγούμενο, με σημαντικότερη αυτή της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», στην οποία αμέσως επόμενος «συνεργάτης» ήταν ο διάδοχός του, στην αρχηγία του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
Η 41χρονη θητεία του Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά τυπικά ολοκληρώνεται μεθαύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 10:30 π.μ., με την τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.