Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Εσωκομματικά "μαχαιρώματα" στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

Ως «καρφί» σε συνυποψήφιο του στην εκλογική λίστα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αιτωλοακαρνανία μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση του Χρίστου Βερελή σε ερώτηση για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων βουλευτών από τα κόμματα, στην συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ".
Μάλιστα ο πρώην υπουργός σχολιάζει με δεικτικό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι προσεγγίζουν τους ψηφοφόρους.


Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να προκύψει η ελπίδα που αναφέρατε, όταν υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που καλούνται αν επιλέξουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, «επιδοκιμάζοντας» με την ψήφο τους επικοινωνιακές τακτικές ή «επικυρώνοντας» τις επιλογές κομματικών μηχανισμών ή αρχηγών;

Χρίστος Βερελής: "Ακούστε, και οι πολιτικοί αρχηγοί και οι επιτροπές έχουν ευθύνη για την τελική σύνθεση της κάθε Βουλής, αλλά και οι ψηφοφόροι ευθύνονται σε σημαντικό ποσοστό για τις επιλογές προσώπων που κάνουν. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι πολίτες θέλουν να είναι στη Βουλή πρόσωπα που μπορούν να λύσουν προβλήματα του λαού ή αυτοί που επιζητούν ο... λαός να λύσει τα δικά τους προβλήματα. Σας ερωτώ, είναι δυνατόν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας κάποιοι που θέλουν η χώρα να λύσει τα δικά τους προβλήματα; Δηλαδή, οι πολίτες θέλουν ο πολιτικός να λύσει το ασφαλιστικό ή ο λαός να… λύσει το συνταξιοδοτικό του πολιτικού; Εγώ δεν βλέπω τους ψηφοφόρους ούτε σαν πελάτες, ούτε σαν ιερές αγελάδες. Υπολογίζω την κριτική τους αλλά τους ασκώ και τη δική μου. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτική κολακεία. Δηλαδή πολιτική απάτη"…..

Είναι προφανές λοιπόν ότι η προεκλογική μάχη έχει «φουντώσει» για τα καλά και σε εσωκομματικό επίπεδο!!!