Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Και Καραμανλής με λόγια...

Τη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Αγρίνιο.
Προανήγγειλε την ίδρυση Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια, ενώ ζήτησε «εντολή ευθύνης». «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω» τόνισε.
«Στις 7 του Μάρτη του 2004» σημείωσε ο πρωθυπουργός, «οι Έλληνες ζήτησαν πολιτική αλλαγή. Ζήτησαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ζήτησαν δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 16 του Σεπτέμβρη, οι Έλληνες δίνουν νέα δύναμη στην πλατιά κοινωνική συμμαχία, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε. Δίνουν εντολή ευθύνης, εντολή να προχωρήσουμε μπροστά».
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που ανέλαβε και προώθησε η κυβέρνηση ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία και επανέλαβε τα πεπραγμένα στους τομείς της οικονομίας. Περιέγραψε το όραμά του για την ελληνική ύπαιθρο και προανήγγειλε «την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας».
«Δεν εφησυχάζουμε» τόνισε. «Η μάχη για την αντιμετώπιση της ανεργίας παραμένει πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας. Δεν λέμε ότι έγιναν όλα. Πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι βέβαιο ότι μαζί το μπορούμε. Όσα σημαντικά πετύχαμε μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο πρόβλημα με τα πανωτόκια, υπογραμμίζοντας ότι δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα «που είχαν δημιουργήσει, αλλά δεν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις του χθες».
«Ευνοήθηκαν συνολικά 63.000 οφειλέτες, με διαγραφές χρεών που έφτασαν το 1,8 δισ. ευρώ. Και κάτι ακόμα. Στους αγρότες που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν ρύθμισαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, η Αγροτική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα ατομικής ρύθμισης. Διαγράφεται μέρος της οφειλής και γίνεται συμφωνία να πληρωθεί το υπόλοιπο σε δέκα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο» προσέθεσε.

«Η βαριά κληρονομιά του παρελθόντος δεν επέτρεψε να κάνουμε όσα θέλαμε. Δεν επέτρεψε, προπάντων, να κάνουμε όσα θέλαμε για τους οικονομικά ασθενέστερους. Η έξοδος της χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, μια εθνική επιτυχία, που ανήκει σε όλους, μας επιτρέπει τώρα να κάνουμε σταθερά βήματα, για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος. Όλες οι ρυθμίσεις που καταθέσαμε στη Βουλή για την επίλυση αδικιών του παρελθόντος, ψηφίζονται άμεσα» είπε επίσης.
Ο κ. Καραμανλής στάθηκε ακόμη στην υλοποίηση, εντός της επόμενης τετραετίας, προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ, όπως η συγκρότηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, η χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ, η ψήφιση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, «με βάση την αναπροσαρμογή του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού στα 860 ευρώ», η αναπροσαρμογή των συντάξεων των αποστράτων, η Εθνική Κατώτατη Σύνταξη, «που θα είναι πάνω από τα όρια της φτώχιας» και η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος».
«Θα γυρίσουμε λοιπόν στο χθες, στο λαϊκισμό και την ανασφάλεια; Ή θα επιμείνουμε στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην υπευθυνότητα, στις μεταρρυθμίσεις;» έθεσε το δίλημμα ο πρωθυπουργός.
Και κατέληξε: «Ζήτησα και από το Ηράκλειο να κατεβάσουμε τα κομματικά λάβαρα. Να υψώσουμε το σύμβολο της ενότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Υψώστε το σύμβολο των κοινών μας αγώνων, την ελληνική σημαία. Η σημαία μας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν στόχοι που υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Στόχοι κοινοί, στόχοι εθνικοί. Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους κάνουμε πράξη, αν επικρατήσει η συνεννόηση έναντι των συγκρούσεων"


Από το in.gr