Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Την πιο δυναμική ομιλία της πολιτικής του καριέρας έκανε στην Αθήνα ο Χρίστος Βερελής


Ενθουσιώδης, μεγάλη σε όγκο και σε παλμό  ήταν η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του Χρίστου Βερελή  στους Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες  της Αθήνας στο Caravel. Επικεντρώνοντας την ομιλία του σε προτάσεις , για την ανάσχεση της ύφεσης και την - Επανεκκίνηση της οικονομίας έκανε εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες που γέμισαν ασφυκτικά την Αίθουσα  να διακόπτουν δεκάδες φορές την ομιλία του, με θερμά χειροκροτήματα.
Μιλώντας σε προσωπικό τόνο, σημείωσε «Είχα απόψεις και την ευθύνη να τις λέω. Είχα το δυσάρεστο προνόμιο να έχω μιλήσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανάγκη αλλαγών δημοσίως πολύ πριν το 2009. Η επιλογή της αποχής μου από την ενεργό πολιτική αυτά τα δυόμιση χρόνια με δικαίωσε ηθικά, με επιβεβαίωσε πολιτικά . αλλά δεν χαίρομαι.»
Ο Χρίστος Βερελής υπογράμμισε την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου:   «Από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου χρειάζεται να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση με επιχειρησιακή δεινότητα, Ανασυγκρότησης, Απασχόλησης, Κοινωνικής Συνοχής για να διαπραγματευτεί, να ανακτήσει τα χαμένα εισοδήματα, τις χαμένες θέσεις εργασίας και να υπερβεί θετικά με ανάπτυξη τους περιορισμούς των δανειακών συμβάσεων».



Ο πρώην υπουργός  τόνισε την αναγκαιότητα τα χρήματα του το νέου «σχεδίου Μάρσαλ» που ετοιμάζει η Ε.Ε να μην δοθούν στις υψηλές τεχνολογίες, αλλά να χρησιμοποιηθούν δίνοντας ώθηση στους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης , την γεωργία την κτηνοτροφία, και την ναυτιλία στην Ελλάδα.
«Εκτός από τις εξαγωγικές δραστηριότητες της χώρας πρέπει να υπάρξει στήριξη και βοήθεια στην τυποποίηση και μεταποίηση του γεωργικού-κτηνοτροφικού τομέα και της αλιείας στην Ελλάδα. Αυτά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, αν αφήσουμε τα χρήματα να απορροφηθούν στις υψηλές τεχνολογίες θα γίνουμε πάλι καλοί πελάτες των κεντρικών Ευρωπαϊκών χωρών και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ με την σημερινή του μορφή και την σημερινή του ηγεσία έχει ανακοινώσει μια σειρά από πολιτικές οι οποίες δίνουν ένα φως, μια ελπίδα.» ανέφερε ο κ. Βερελής
Κατά το τέλος της ομιλίας του ο Χρίστος Βερελής , κάλεσε τους Αιτωλοακαρνάνες. να δώσουν με την ψήφο τους μια ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να εργαστεί με υπευθυνότητα  και ρεαλισμό για την νέα αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν  ιδέες, πρακτικές και πρόσωπα.