Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Με επιτυχία συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βυρωνικής Εταιρείας στο Μεσολόγγι


Από δεξιά, η καθηγήτρια κ. Καίτη Σταυροπούλου, 
ο καθηγητής κ. Dominique Charron, 
η κ. Ροδάνθη Φλώρου, 
και ο Διπλωμάτης κ. Παναγιώτης Γιωτόπουλο


Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που γίνονται  στην Βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, από το έτος 2006, και που η θεματολογία τους αφορά το Μεσολόγγι, τον Λόρδο Βύρωνα, την Ελληνική Επανάσταση και το κίνημα του Φιλελληνισμού.
Τα Σχολεία που συμμετείχαν κατά το μήνα Μάρτιο και Απρίλιο 2012 στα προγράμματα αυτά είναι: Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευηνοχωρίου, το φροντιστήριο Αγγλικών Άντζελαs Καζαντζή,  το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. το Γυμνάσιο Βόνιτσαs, το Λύκειο Βόνιτσας, το 2ο Λύκειο Ναυπάκτου, και το 1ο ΕΠΑΛ  Αγρινίου.



Ρώσοι Διπλωμάτες με τις οικογένειες τους
στη Βιβλιοθήκη της Βυρωνικής
Εταιρείας
Τα Εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα  πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας, φιλόλογος καθηγήτρια κ.  Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη. Επίσης η Πρόεδρος κ.  Ροδάνθη Φλώρου υποδέχθηκε και ξενάγησε 50μελές γκρουπ από την Ρωσική Πρεσβεία της Ελλάδος, τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας μαζί με τον τ. Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Αναστάσιο Παπαστάυρο, και τον Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Παρισίων, και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων  κ. Dominique Charron, ο οποίος συνοδευόταν από την Καθηγήτρια Ιατρικής κ. Καίτη Σταυροπούλου, και τον Μεσολογγίτη Διπλωμάτη κ. Παναγιώτη Γιωτόπουλο με την σύζυγο του.
Το Σάββατο 11 Μαΐου επίσης ξεναγήθηκε στην Βυρωνική Εταιρεία η ποιήτρια και καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Ruth Padel, οποία είναι τρισέγγονη του Charles Darwin (Δαρβίνου). Η ίδια ήταν επίσημα καλεσμένη στο Συνέδριο του Xημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών  και συνοδευόταν  από τον Μεσολογγίτη Γιώργο Δεράο.