Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Μεσολόγγι, με τα Πουλιά! Κυκλοφόρησε το καλαίσθητο λεύκωμα του Γ. Ρουσόπουλου για την ορνιθοπανίδα του Μεσολογγίου

Οι Εκδόσεις Ι.Β. Ρουσόπουλος, που εδρεύουν στο Μεσολόγγι, προέβησαν στην έκδοση ενός καλαίσθητου και περιεκτικού λευκώματος, με τον τίτλο "Στο Μεσολόγγι, με τα Πουλιά !". Το βιβλίο περιηγείται το σύνολο της επικράτειας του Δήμου Μεσολογγίου, από τη Βαράσοβα, ως τον Αράκυνθο, το Βαλτί και τις Εχινάδες. Ερμηνεύει το πολυποίκιλο τοπίο της περιοχής και πάνω σε αυτό το υπόβαθρο παρουσιάζει το κεντρικό του θέμα, που είναι τα πουλιά.

 

Με μια πρώτη προσέγγιση, οι εντυπωσιακές και καλοτυπωμένες φωτογραφίες κερδίζουν και ταξιδεύουν τον αναγνώστη. Όμως, οι πιο μεθοδικοί που διαβάζουν, θα βρουν στα κείμενα πλούσια και πρωτόγνωρη για το ευρύ κοινό πληροφορία. Το βιβλίο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην εμβάθυνση και κατανόηση του περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή του Μεσολογγίου . Κατ΄ επέκταση, η κατανόηση αυτή δύναται να αποτελέσει εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στη διαμόρφωση ξεκάθαρων στόχων που σχετίζονται με τη διαχείριση, την τοπική ανάπτυξη και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Το λεύκωμα αποτελεί απαύγασμα μιας σχέσης, πλέον των τριάντα ετών που έχει ο συγγραφέας-φωτογράφος, Γιάννης Ρουσόπουλος με το τοπίο και τα πουλιά της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου. Και η σχέση αυτή δεν περιορίζεται μόνο σε ακαδημαϊκό-επιστημονικό επίπεδο.

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας στη λιανική τιμή των 15,00 ευρώ.