Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το Μεσολόγγι και τα προϊόντα του παρουσιάστηκαν στη Lörrach της Γερμανίας με την έκθεση φωτογραφίας "My Lörrach is…/My Messolonghi is…”


Την Παρασκευή 9 Νοέμβριου 2018, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχική Έκθεση Φωτογραφίας "My Lörrach is…/My Messolonghi is…” στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο Nellie Nashorn, στην πόλη Lörrach της Γερμανίας.
Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφίες που στάλθηκαν από πολίτες έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα που έγινε καλώντας τους να απαντήσουν στην ερώτηση αντιστοίχως: "Αν το Lörrach / Μεσολόγγι ήταν εικόνα, ποια θα ήταν;".
Στόχος ήταν να δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να εκφράσουν τι σημαίνει η πόλη τους γι’ αυτούς μέσω ενός "κλικ" στην κάμερά τους. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν μεγάλη καθώς συνολικά 107 φωτογραφίες στάλθηκαν από τους πολίτες των δυο πόλεων. Έτσι, το βράδυ των εγκαινίων το Lörrach και το Μεσολόγγι, δύο πόλεις άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν μέσα από τα μάτια των πολιτών τους.



Η προσέλευση στα εγκαίνια ήταν μεγάλη καθώς περισσότεροι από 100 επισκέπτες παρευρέθηκαν στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο για να ζήσουν μια πολυπολιτισμική βραδιά με φωτογραφίες από την δική τους πόλη αλλά και το άγνωστο σε αυτούς Μεσολόγγι.
Το ηλιοβασίλεμα, οι γαΐτες, η λιμνοθάλασσα, τα σάλτσινα αλλά και οι τοπικές παραδόσεις που κυριαρχούσαν στις φωτογραφίες των πολιτών τους εντυπωσίασαν και τους ταξίδεψαν σε έναν τόπο μαγευτικό.
Οι επισκέπτες επίσης είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να δουν το Μεσολόγγι μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και να το γευτούν δοκιμάζοντας τα τοπικά προϊόντα (αυγοτάραχο, χταπόδι, αλάτι, μυρωδικά, ελιές, λάδι, μέλι, κρασί, ούζο, τσίπουρο) που προσέφεραν 14 τοπικοί παραγωγοί της πόλης μας για την βραδιά των εγκαινίων.
«Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας με την συμμετοχή και την βοήθεια του καθενός και ελπίζουμε να συνεχίσετε να είστε αρωγοί της προσπάθειας αυτής.» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της «Messolonghi By Locals”.