Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Κώστας Λύρος: «Επιχειρήματα κύριοι κι όχι συνέχιση των θεατρινισμών»

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος αναφορικά με όσα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις αιτιάσεις του τ. δημάρχου Ν. Καραπάνου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  σε γραπτή του δήλωση σημειώνει΅
"Φαίνεται ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν πως οι καιροί όπου ο τόπος «διοικούνταν» με θεατρινισμούς παρήλθαν.
Κι επιμένουν να εφαρμόζουν τις ίδιες παρελκυστικές και προκλητικές συμπεριφορές. Είναι αυτές οι συμπεριφορές που κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσαν την οργή και την ατυχή έκφραση Αντιδημάρχου την οποία  όμως ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα,  έσπευσε με θάρρος να ανακαλέσει.
Οι «πρωταθλητές» των συναλλαγών, των μυστικών συμφωνιών, των προφορικών αναθέσεων, των διαταγών πληρωμών, των βεβαιώσεων αναγνώρισης οφειλών και οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση του τόπου μας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί και να σωπαίνουν. 
Δεν δικαιούνται να κουνούν το δάκτυλο! Δεν δικαιούνται να μιλούν για ήθος και ύφος! Εκτός κι αν εννοούν τις τακτικές  που ακολούθησαν προεκλογικά και που είναι ακόμη νωπές στις μνήμες όλων, αμαυρώνοντας την πολιτική ιστορία του τόπου μας.



Ας επικεντρωθούν λοιπόν έστω και τώρα  με υπευθυνότητα στο θεσμικό ρόλο που τους ανέθεσε η κοινωνία και κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τους καλούμε να αναπτύξουν σοβαρές πολιτικές θέσεις κι επιχειρήματα. Αν διαθέτουν…
Είναι όμως βέβαιο ότι με προσχηματικές αποχωρήσεις δηλώνουν αδυναμία διατύπωσης ουσιαστικού πολιτικού λόγου. Όσο για τα θέματα που με την  εκ  του ασφαλούς απόσταση θίγουν μέσω δημοσιευμάτων, θα απαντηθούν δεόντως. 
Προχωρούμε με σκληρή δουλειά, με προγραμματισμό και ουσιαστικό διάλογο στους ρόλους που η κοινωνία μας ανέθεσε.
Οι προκλητικές και παρελκυστικές συμπεριφορές ένα μόνο στόχο έχουν. Να αποτρέψουν τον γόνιμο διάλογο και να αποπροσανατολίζουν.
Για ίδιους κι ευνόητους λόγους...Αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Έπεται συνέχεια…"