Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Μεσολόγγι και Αγρίνιο επισκέπτεται από το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


Στο Μεσολόγγι βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κάνοντας διαδοχικές συναντήσεις με τη διευθύντρια, Ολυμπία Βικάτου και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας και με το δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο και στελέχη της δημοτικής αρχής για ζητήματα της αρμοδιότητάς της.
Η κυρία Μενδώνη επισκέφτηκε το «Ξενοκράτειο» όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αναπαλαίωσής του καθώς εκεί θα λειτουργήσει Αρχαιολογικό Μουσείο και ακολούθως μετά την ξενάγησή της στην Πινακοθήκη του δήμου Μεσολογγίου ενημερώθηκε από το δήμαρχο Μεσολογγίου για διάφορα θέματα.





Η Υπουργός Πολιτισμού στο δημαρχείο Μεσολογγίου έχοντας δίπλα της τον δ/τη Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Ν. Παπανδρέου και την δ/τρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής της, στην Αιτωλοακαρνανία σε λίγη ώρα θα μεταβεί στο Αγρίνιο όπου  θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπαναστασίου και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις καπναποθήκες Παπαπέτρου, ο χώρος των οποίων αναμένεται να μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού.
Το βράδυ θα επιστρέψει στο Μεσολόγγι καθώς θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα». που είχε γίνει το 2013 στο Μεσολόγγι. 
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νομαρχιακού μεγάρου.
Πιο συγκεκριμένα την έκδοση θα προλογίσει η Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της ΕΦΑΑΙΤ και θα παρουσιάσουν οι:


Βασίλειος Κ. Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

Δρ. Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΥΠ.ΠΟ.Α.

Συντονισμός: Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας.