Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Διαβεβαιώσεις στον Κ. Καραγκούνη "ότι δεν θα φιλοξενηθούν μετανάστες στο στρατόπεδο Σπ. Μουσρακλή"


Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που αναφέρει ότι το στρατόπεδο «Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι μπορεί να μετατραπεί σε «σε κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο προσωρινής στέγασης μεταναστών». (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Έτσι βλέπουμε ότι για ακόμη μια φορά το Μεσολόγγι «μπαίνει» στο κάδρο του μεταναστευτικού.
Όμως εάν διαβάσει κάποιος το άρθρο θα διαπιστώσει ότι ο όποιος σχεδιασμός για το στρατόπεδο του Μεσολογγίου μάλλον είναι αόριστος. Κι αυτό αφενός στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου λειτουργεί στρατιωτική μονάδα και αφετέρου διότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Άμυνας είναι η δημιουργία πρότυπου πολεμικού μουσείου και συνεδριακού κέντρου για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.
Κάτι που φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και από διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση τύπου του τελευταίου:



«Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνου Καραγκούνη  έπειτα από τα δημοσιεύματα σχετικά με την χρήση του  239 Σύνταγμα Ευζώνων Πεζικού ως  υποψήφιο για την στέγαση μεταναστών.  Ο Κώστας Καραγκούνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη όπου έλαβε διαβεβαιώσεις και από τις δύο πλευρές ότι το 239 Σύνταγμα Ευζώνων Πεζικού είναι ένα από τα ενεργά στρατόπεδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αυτό δεν το καθιστά δυνατό για την μετατροπή του σε κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο προσωρινής στέγασης μεταναστών